02 / 05 / 2024

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

Türkiye ve dünyada milyonlarca insan iş arıyor. Peki ya şirketler çok hangi meslek sahibi elemanları arıyor?İş dünyasının sosyal paylaşım platform LinkedIn, son dönemde en fazla eleman aranan meslekleri açıkladı. İşte o meslekler…



LinkedIn tarafından açıkladığı verilere göre, son yıllarda  müşteri ilişkileri danışmanı, satış geliştirme temsilcisi, bulut mühendisi ve siber güvenlik uzmanı en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar oldu.

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

İş yaşamındaki kişilerin sıkça kullandığı sosyal paylaşım platformu LinkedIn tarafından bu hafta yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, müşteri ilişkileri danışmanı, satış geliştirme temsilcisi, bulut mühendisi ve siber güvenlik uzmanı dünya genelinde şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu pozisyonlar olarak duyuruldu.

Açıklamaya göre, bu sene küresel ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle personele olan talep azalırken, diğer yandan işverenler en sıcak roller için yeterli sayıda aday bulamamaya başladı. Araştırmaya göre, son beş yıldaki ilanlar üzerinden derlenen veriler ise en çok aranan pozisyonlar satış elemanı, bulut teknolojisi ve siber güvenlik alanlarında oldu.

GÜVENLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE ALANLARI ÖNE ÇIKIYOR

Konuyla ilgili konuşan LinkedIn yöneticisi Josh Graff bu yıl, şirketlerin günün büyük sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilecek personel almaya devam edeceğini ve 2023 senesinde bu zorlukların sürdürülebilirlik ve siber güvenlik olacağını vurguladı.

Küresel ekonominin karşı karşıya olduğu belirsizliğe rağmen, işletmelerin hâlâ büyümek istediğine vurgu yapan Graff, bunun da satış rollerine hâlâ yüksek talep olduğu anlamına geldiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön