18 / 05 / 2024

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

Türkiye ve dünyada milyonlarca insan iş arıyor. Peki ya şirketler çok hangi meslek sahibi elemanları arıyor?İş dünyasının sosyal paylaşım platform LinkedIn, son dönemde en fazla eleman aranan meslekleri açıkladı. İşte o meslekler…



KAMYON ŞOFÖRÜ AÇIĞI VAR!

Verilere göre, İngiltere genelinde en hızlı büyüyen pozisyon müşteri deneyimi uzmanı olurken Fransa’da büyüme odaklı pazarlama yöneticisi, Almanya genelinde ise satış geliştirme uzmanı oldu.

Diğer taraftan açıklanan verilerde, insan kaynakları, oyun geliştiricisi, ve kamyon şoförü pozisyonlarındaki açıklar dikkat çekti.

İş arayanlar dikkat! Bakmadan geçmeyin! En fazla eleman bu meslekler için aranıyor!

Veriler ayrıca, siber güvenlik uzmanı, sürdürülebilirlik yöneticisi, enerji komisyoncusu ve bulut mühendisi pozisyonlarının da en hızlı büyüyen ve son dönemde en çok aranan pozisyonlar arasında yer aldığını ortaya koydu.

LinkedIn verilerine göre, finans ve teknoloji sektörlerindeki toplu işten çıkarmalara rağmen, müşteri ilişkileri, satış veya ürün operasyonlarında uzmanlaşanlar için fırsatlar halen mevcut.

ÇALIŞANLARIN ÇOĞU İŞİNDEN MEMNUN DEĞİL

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen LinkedIn’in baş ekonomisti Karin Kimbrough ise, şirketlerin yetenekleri çekmek ve elde tutmak için hâlâ çok çalışması gerektiğini vurguladı.

LinkedIn verilerinde ayrıca 2023’te iş değiştirmek isteyen çok sayıda insan olduğu ortaya çıktı. İngiltere’deki kullanıcıların yaklaşık yüzde 60’ı bu sene iş değiştirmeyi düşünürken, İtalyanların yaklaşık yarısı işten ayrılmanın ana motivasyonunun daha yüksek ücret talebi olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön