01 / 05 / 2024

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün gün içinde 9404 puana yükselerek tarihi zirvesini gördü. Dünü değer kaybıyla kapatan endeks bugün 9335 seviyelerine kadar yükseldi. Borsadaki yükselişle birlikte küçük yatırımcının silkelenme riskinin arttığına dikkat çeken Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkan Şeref Oğuz, küçük yatırımcıyı uyardı.

Dr. Şeref Oğuz X sosyal medya https://twitter.com/serefoguz X sosyal medya hesabı üzerinden ekonomim.com’a borsa ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi paylaştı:

BORSADA SİLKELENME RİSKİ ARTTI

Endeks 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi.
SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı dikkatli olsun.
Z kuşağı gitti, yabancı uzakta ve amatörlere yer yok.
Profesyonellerden uzmanlık alma zamanı...

SPEKÜLATÖRLER KÜÇÜK YATIRIMCIYI SAĞABİLİR!

  • Borsa ağacının 8,5 milyon yaprağı vardı, bir silkelendi 1 milyonu gitti. Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir.
  • Spekülatörler yeniden ortaya çıkıp küçük yatırımcıyı sağabilir. Küçük yatırımcılar çok dikkatli olmalı. Hep söylediğim gibi borsa oyun alanı değildir. Borsada hisse senedi alıp bir şirketin ortağı oluyorsun. Küçük yatırımcı lütfen bir şirketin ortağı gibi davransın.
  • Borsa sabırsızlardan sabırlılara, akılsızlardan akıllılara para aktarılan bir yerdir. Bu nedenle borsada şimdi profesyonellerin zamanı. Borsada artık amatörlere yer yok. Yatırım yapacaklar mutlaka profesyonellerden destek almalı."

İŞTE ŞEREF OĞUZ'UN O PAYLAŞIMI VE GELEN YORUMLAR

Borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? Yatırımcılar dikkat!

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu


Geri Dön