29 / 04 / 2024

Dikkat! Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son gün yarın!

Dikkat! Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son gün yarın!

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2'inci taksiti için ödeme süresi yarın sona erecek. Peki, Ek MTV ödemeleri nereden nasıl yapılacak? İşte detaylar...



Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden gerçekleştirilen duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin yarın sona ereceği hatırlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesi yapılacağı duyrulmuştu. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül tarihinde biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar Türk Lirası gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Yapılan düzenleme kapsamında 2. taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım tarihinde tamamlanacak. Ek MTV'nin zamanında ödenmeyen araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Ödemeler, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, telefon, mobil ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öte yandan vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların devir ve satış işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği durumlarda araç sahiplerinin, araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de yapılmayacak.

2023 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemesi de yarın sona erecek.

Ayrıca elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

MTV ÖDEME NE DEMEK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Türkiye'de yılın Ocak ve Temmuz aylarında eşit taksitler halinde ödenen bir vergi türüdür. MTV miktarı, yaşı, aracın motor gücü ve türü gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ

Öye yandan Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemek zorunda olduğu emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın sona eriyor. 

Konu hakkında aktarılan detaylara göre emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar söz konusu bu işlemleri bulundukları belediyelerden veya e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor. 

Akbank başvurana 2 bin 500 TL hediye ediyor! 

Aksaray Eskil'de 135 adet arsa 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Ucuza arsa fırsatı! 


Geri Dön