28 / 04 / 2024

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?



Devlet, haczedilen malları elektronik ortamda satışa çıkarıyor.

‘Hacizli’ statüsündeki malların elektronik ortamda açık artırma yoluyla satılmasına olanak sağlayan yeni uygulamanın, 2 Ocak gününden itibaren adliyesi bulunan tüm il ve ilçelerde hizmete açılacağı duyuruldu.

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

24 Kasım 2021 tarihinde Meclis’te kabul edilerek yasalaşan kanun değişikliğiyle, İcra İflas Kanunu’na, ‘Hacizli malın ulusal yargı ağı bilişim sistemine entegre elektronik satış portalında açık artırmayla satılmasına yönelik hüküm eklenmişti.

Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmeliğin 8 Mart 2022’de yürürlüğe girmesiyle, hacizli malların elektronik ortamdan satışı 15 Mart 2022’de  Ankara  Batı İcra Dairesi’nde pilot olarak başlatılmıştı.

Bugüne dek, Türkiye’deki 14 adliyede hacizli malların elektronik ortamda satışı uygulamasına geçilirken, 2 Ocak 2023 tarihi itibariyle tüm il ve ilçelerdeki adliyelerde uygulamaya başlanıyor. Bu durumda, ilanı yapılacak satışlar hakkında elektronik ortamda satış yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön