03 / 05 / 2024

Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

Türkiye’de otomotiv sektöründe ithalat yapan münferit şirketler ile bunların bayilikleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Buna göre yurt dışından otomobil ithalatı yapanlar ve bayiler için teminat şartı geldi. Peki bu teminatın miktarı ne kadar olacak ve karar ne za



Türkiye’deki en önemli sektörlerden otomotivle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önemli bir düzenleme yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu tebliğ ile bakanlığın, ilgili yasa kapsamında tanımlı bulunan motorlu araç ticareti yapan mükelleflerden teminat alma yetkisinin usul ve esasları da belirlenmiş oldu.

MÜNFERİT OTOMOBİL İTHALATÇISI VE BAYİLERİ 66 MİLYON TL TEMİNAT VERECEK!

Yeni tebliğe göre, Türkiye’deki otomotiv sektöründe münferit ithalatçılarla bunların bayisi konumundaki mükelleflerin, ithalat yapabilmeleri için 66 milyon lira teminat vermeleri gerekecek.

 Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

İTHALAT İŞLEMİNDE ÖTV ÖDENMEMESİ BU ŞARTLAR GEREKECEK!

Söz konusu tebliğ kapsamında belirli bir taşıt markasının distribütörü niteliğinde bulunmayan münferit ithalatçı mükellefler ve bunların bayileri teminat uygulaması kapsamına alındı.

Kapsam dahilindeki mükelleflere, ithalat yapabilmeleri için 66 milyon lira teminat vermek zorunluluğu getirildi.

Yine aynı tebliğe göre, söz konusu münferit ithalatçı mükelleflerin, ithalatta özel tüketim vergisi ödemeden işlem yapabilmeleri için sahip olmaları gereken belgeyi alabilmeleri hususunda taşımaları gereken şartlar da belirlendi.


Geri Dön