06 / 05 / 2024

Dilek Hanif, Milano 'da butik açacak

Dilek Hanif, Milano 'da butik açacak

Nişantaşı 'nın ardından Ankara 'daki Harvey Nichols 'a giren modacı Dilek Hanif, hedefinin Milano 'da da butik açmak olduğunu dile getirdi



Geçen sezon kendi adını taşıyan hazır giyim markası ile modaseverlerle buluşan Dilek Hanif, 15 Eylül perşembe akşamı İstanbul 'da ikinci kez gerçekleşecek olan Fashion 's Night Out 'a (FNO)katılacak. FNO gecesi için yüzde 30 indirim yapacağını belirten Hanif, limitli sayıda hazırladığı fular ve çantaları 2 bin lira üzerinde alışveriş yapanlara hediye verileceğini dile getirdi. Hanif, “Vouge Dergisi editörlerinden Konca Aykan kış koleksiyonu içerisinden sezonun en hit 10 kombinini belirleycek. Bu kombinlere yüzde 30 indirim uygulayacağız. Günlük ciromuzda yüzde 40 gibi bir artış tahmin ediyorum ” dedi. şžu anda Nişantaşı Ralli Apartmanı 'ndaki butiğinin dışında  Ankara  Harvey Nichols 'ta yer aldıklarını hatırlatan Dilek Hanif, yurtdışında gelecek sezon için çeşitli satış noktalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini   söyledi.

Fark yaratan isimler

Hanif, şöyle devam etti: “Dilek Hanif markası için çok uzun yıllardır hem yurtdışında hem yurtiçinde bir marka yatırımı yapıyorum. çok büyük emekle oluşturduğumuz marka kimliğimizi korumak için titiz ve seçici davranıyoruz. Bu yüzden koleksiyonumun yer alacağı cornerlar veya yeni mağaza teklifleri için çok seçici davranıyorum. ” “Dilek Hanif anayasası var ki kuralları çok katı ” diyen Hanif şunları anlattı: “Sezon trendleri ne olursa olsun kendi stil ikonlarıma bağlı kalmayı tercih ediyorum. Her zaman rafine, elegan ve kadınsı çizgimi koruyorum. Her daim Osmanlı geleneklerini stilize ettiğim detayları koleksiyonlarımda kullanacağım. Ayrıca popüler kimlikleriyle öne çıkmış isimleri değil, tarzıyla fark yaratan isimlerle çalışacağım. Mesela hazır giyim markamın lansmanı için Gülriz Sururi ve Yıldız Kenter gibi isimleri tercih ettim. ”

‘İlk kez katılacağım '

Vouge Dergisi 'nin 18 ülkede FNO 'yu gerçekleştirdiğini ifade eden Hanif, “Bu   yıl İstanbul 'da ikincisi gerçekleştiriliyor. Ben ilk kez katılacağım.  Yurtdışında FNO  yapılan bir şehirde butiğim olduğu zaman bu etkinliğin içinde yer almak isterim. Orta vadede Milano 'daki butik benim için ilk adım olacak ” dedi.

60 parçalık limitli kış koleksiyonu

2011-12 Sonbahar /Kış koleksiyonun yaklaşık 60 parça olduğunu anlatan Hanif, “Her bir modelden limitli sayıda üretim yapıldığı için devamları olmayacak gibi düşünün. Kapsül koleksiyonlar dediğimiz ufak koleksiyonlar hazırlarak sezon içersinde ürünlerimize 3 kez farklı ürün takviyeleri yapıyoruz. Bu da her sezon yaklaşık 100-120 parcalık koleksiyon anlamına geliyor ” dedi.

Hanif, yaz koleksiyonunda olduğu gibi yüksek kaliteli materyal ve işçiliğin   yanısıra kusursuz kalıp arayanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek koleksiyon hazırladığını anlattı.

3 noktada alışveriş ve eğlence

* New York, Londra, Tokyo ve Milano başta olmak üzere 18 ülkede yılda bir kez düzenlenen Fashion 's Night Out 15 Eylül perşembe akşamı İstanbullularla ikinci kez buluşacak.
* İstinye Park, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi 'nde düzenlecek olan FNO 'ya yerli ve yabancı 600 'e yakın marka ve 1000 'in üzerinde mağaza katılacak.

* 18.00 'de başlayıp gece yarısına kadar sürecek etkinlikte yüzde 50 'ye varan indirimlerin yanı sıra defileler, DJ 'lerle canlı müzik, ikramlar, ünlü tasarımcılardan stil danışmanlığı, fotoğraf çekimleri de gerçekleşecek.

* Etkinliğe Kyo My Friends, Brandroom, Atasay, Panço, Flo, Syoss, Dockers, İpekyol, Machka gibi yüzlerce firma katılıyor.

Dockers 'tan erkeklere özel danışmanlık

Erkek giyim markalarından Dockers da modanın en büyük alışveriş partisi olarak geçen   Fashion 's Night Out 'a katılıyor.   Smart - casual tarzı benimseyen erkeklerin markası Dockers da 15 Eylül günü gerçekleşecek olan alışveriş akşamına İstinye Park mağazasıyla katılacak. Mağazayı ziyaret edenler erkek stil danışmanından yeni koleksiyonundaki ürünlerin nasıl kombinleneceği hakkında ipuçları alabilecek. Ayrıca, Khaki pantolonların indirimli fiyatlarla satılacağı belirtiliyor.

50 'lerin kadınları İpekyol 'da buluştu

Yeni sezonda minimal ve renkli kıyafetlerin yanı sıra, 50 'lerin zarif kadın silüetini de koleksiyonunda biraraya getiren İpekyol markası 15 Eylül 'de gerçekleştirilecek Fashion 's Night Out 'a yüzde 20 indirimle katılacak. Tüm İpekyol koleksiyonunun yüzde 20 indirimle satılacağı gecede daracık tüp etekler, deri detaylı kabanlar stil sahibi kadınlar için sunulacak.

Penti 'den ‘üç semt ' için çorap

Penti, İstanbul 'un en popüler semtlerini çoraba taşıdı. Geçen yıl ilk kez düzenlenen Fashion 's Night Out 'a İstanbul temalı çoraplarıyla katılan Penti, bu yıl da İstanbul 'un en çok sevilen ve tercih edilen hit mekanlarından yola çıkarak üç ayrı semt çorabını tasarladı.

Cihangir, Bebek, Bağdat Caddesi temalı çoraplara, aynı temalı alışveriş çantaları da eşlik ediyor. Penti 30 TL ve üzeri   alışveriş yapan müşterilerine alışveriş çantasını   hediye olarak veriyor. Öte yandan eğlenceli aktiviteler ve özel ikramlar Penti mağazalarında yerini alacak.
Milliyet/BESTE ÖNKOL


Geri Dön