28 / 04 / 2024

Dinar'a 300 adet TOKİ evi!

Dinar'a 300 adet TOKİ evi!

Dinar'da ihtiyacı hissedilen TOKİ konutlarının yapılması için karar alındı. 300 adet yapılacak daireler için vatandaşlar üzerinde tapu kaydı olanların başvurmaması gerektiğini kaydediyor.



Tam 2 yıldır Dinar'ın gündeminden düşmeyen ve ısrarla yapılması istenen  TOKİ  evleri için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya yaptıkları konuşmalarda 300 adet dairenin yapılacağını ifade etmişlerdi. 


Şimdi ise projenin gerçekleşmesini bekleyen vatandaşlar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan dairelere sadece evi olmayanların başvurması gerektiğini savundular. 


İlçeye yapılan olan 300 adet toplu konutun yeterli gelmeyeceğini savunan uzmanlar talebin fazla olmasını beklediklerini kaydetti. Dinar'da uzun yıllar emlak sektöründe hizmet veren vermeye de devam eden Yatırım ve Danışmanlık Uzmanı Hasan Aslantürk, TOKİ tarafından yapılacak olan evlere kendi ve eşi üzerinde tapu kaydı olanların başvurmaması gerektiğini söyledi.


"Kira ve konut fiyatları yüzde 300 oranında arttı" 

TOKİ evlerinin herkes tarafından merakla beklendiğini de kaydeden Aslantürk şunları söyledi, "Dinar'da uzun bir süredir dillendirilen toplu konut yapılması için gerekli girişimlerin yapıldığını görmekteyiz. İlçemizde çok ciddi anlamda konut açığı bulunmakla beraber, konut, iş yeri ve kira fiyatları da % 100'den % 300'e varan oranlarda artma görülmüştür. Her ne kadar özel firmalar ilçeye konut ya da iş yeri yapmalarına rağmen konutlar yeterli gelmemiştir. Bu sebeple vatandaşlarımızın da ısrarla istediği Toplu Konutların bir an önce yapılması gerekmektedir. Ancak 300 adet sözü verilen toplu konutlar için vatandaşlarımızın bazı soruları olmaktadır. Vatandaşlarımız yapılacak olan konutlara kimlerin başvurabileceğini bizlere sormaktalar. Yatırım ve Danışmanlık Hizmeti veren bir kurum olarak bizim önerimiz TOKİ konutlarına kesinlikle evi olanlar başvurmamalıdır. Eşinin ya da kendi üzerinde evi olmayan vatandaşlarımız evlere baş vururlarsa çok daha sağlıklı olacaktır" dedi. 


Emeklilere ayrı bir proje lazım 

Önder Emlak Yatırım ve Danışmanlık Uzmanı Hasan Aslantürk Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da söylediği emekliler için TOKİ evlerinin ayrı bir proje dahilinde yapılması gerektiğini söyledi. TOKİ tarafından ilçeye yapılması planlanan 300 daire haricinde sadece emekli vatandaşlar için ev yapılmasını istediklerini belirten Aslantürk şunları söyledi, "İlçemizde bir çok emekli mevcuttur. Emekli vatandaşlarımız da bizlere başvurarak kendi bütçelerine göre konut olup olmadığını soruyorlar. Emeklilerin TOKİ evleri haricinde ev sahibi olmalarını şu an itibariyle imkansız görüyoruz. Sadece emekli parası ile konut parasını vatandaşlarımız ödeyemezler. Dolayısıyla TOKİ tarafından sadece emekli vatandaşlarımıza konut yapılması gerekmektedir. Buradan emekli amca ve teyzelerimizin de sesi olmak istedik" dedi. 




Türkeli Gazetesi


Geri Dön