30 / 04 / 2024

Diplomaya göre konut kredisi dönemi başladı!

Diplomaya göre konut kredisi dönemi başladı!

ING Bank, yeni mezun ve ücreti henüz yetersiz olanlara diplomalarına göre konut kredisi vermeye hazırlanıyor



3 yıl önce Oyakbank´ı satın alıp Türkiye´ye geldikten sonra logosu olan aslan ve  turuncu rengin Galatasaray´ın simgesi ve renkleriyle yakın olması nedeniyle başı dertten kurtulamayan ING Bank, Bağdat Caddesi´ndeki iki şubesinin tabelasının  yapısında bile değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Diğer tüm şubelerinde ING Bank yazan tabelasına ek çıkma olarak aslan figürünü ekleyen banka, bunu Bağdat Caddesi´nde yapamıyor. Çünkü bankanın logosu ve renkleri ağırlıklı olarak Bağdat Caddesi´nde yoğun olarak bulunan Fenerbahçelilerin  ezeli rakibi Galatasaray´ı ve onun renklerini andırıyor. Hatırlanacağı gibi Galatasaray
Spor kulübü ING´nin Türkiye´ye geldiği 2007 yılında forma rengi olarak ING Bank´ın da renkleri olan turuncuyu tercih ediyordu. Bankanın tabelalarındaki aslan çıkmasının üzerinde bankanın adının yazmıyor olması da logo ve simge benzerliğini artırıyor.

`SALDIRIRLAR DİYE KORKUYORUZ´
Özgüner, ING´nin Oyakbank´ı satın aldıktan sonra bankanın renkleri ve logosuyla ilgili
tartışmalar olduğunu kaydederek Bağdat Caddesi´ndeki şubelerin tabelalarının da özellikle maç günleri Fenerbahçeli taraftarların saldırısından çekindikleri için aslan
çıkmalarının yapılmadığını kaydetti.

DİPLOMAYA GÖRE KONUT KREDİSİ DÖNEMİ
ING Bank, yeni mezun ve ücreti henüz yetersiz olanlara diplomalarına göre konut kredisi vermeye hazırlanıyor. ING Bank Şube Yönetimi ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özgüner, Hollanda´da uyguladıkları gibi yeni mezun ve ücreti henüz yetersiz olanlara şu anda ödeyebilecekleri tutarın üstünde mortgage kredisi  verebilecek sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. ING Hollanda´dan Türkiye´ye transfer edilen ve Avrupa deneyimini Türkiye´ye uygulamaya çalışan Özgüner, "Yeni  mezunların geliri şimdilik yetersiz olabiliyor. Ancak biz onların diplomalarına bakacağız.
Hangi meslek dalları gelecek vaat ediyor, hangileri etmiyor onun fizibilitesini yapacağız. Buna göre ileride iyi para kazanabilecek olan mesleği olanlara şu an ödeyebileceğinden daha fazla kredi verebileceğiz" diye konuştu.

`BİR KADIN BİR ERKEK´ ETKİLİ OLDU
Özgüner, ING Bank´ın yeni marka yüzleri Demet Evgar ve Emre Karayel´in rol aldığı Avans Bonus konulu reklamfilmi, topladığı beğeninin yanı sıra iş sonuçlarına da olumlu katkı sağladığını da bildirdi. Reklam filminin yayına girdiği 27 Şubat tarihinden bu yana, günlük kart başvuru adedinde bir önceki ayın aynı dönemine kıyasla yüzde 60´lık bir artış meydana geldiğini belirten Özgüner, diğer kampanyalarda da aynı başarının sürdüğünü söyledi. Bankanın başlattığı kredi transferi kampanyası ile 5 bin kişinin borcunu ING´ye transfer ettiğini ifade eden Özgüner, bunun parasal miktarının ise
186milyon TL olduğunu belirtti. Özgüner, bankanın bireysel bankacılıkta sektörün 5 katı bir büyümeyi yakaladığını, bireysel kredilerin yılın ilk 6 ayında yüzde 20 büyüyerek 1.4 miyar TL´ye ulaştığını belirterek pazar paylarının da yüzde 2.76´ya ulaştığını söyledi.
Habertürk-Rahim Ak


Geri Dön