04 / 05 / 2024

Dirk Schubert’in konferansı, internetten canlı yayınlanacak!

 Dirk Schubert’in konferansı, internetten canlı yayınlanacak!

Liman kentleri ve kentsel dönüşüm alanında dünyanın sayılı uzmanlarından Prof. Dr. Dirk Schubert’in konferansı, internetten canlı yayınlanacak



Liman kentleri ve kentsel dönüşüm alanında dünyanın sayılı uzmanlarından Prof. Dr. Dirk Schubert, VitrA ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortak projesi VitrA ile Mimari Keşif kapsamında yayınlanacak yeni kitabın tanıtımı vesilesiyle İstanbul’a gelecek. Hamburg Hafencity Üniversitesi Kentsel Planlama Yüksek Lisans Programı Dekanı Schubert, 14 Kasım Çarşamba günü üniversitenin Santral Kampüsü’nde Liman Kentlerinin Dönüşümüne Avrupa’dan Bakış başlıklı bir konferans verecek. Saat 18:00’de başlayacak konferans, VitrA Türkiye’nin Facebook sayfasından da canlı olarak izlenebilecek.


Prof. Dr. Schubert konferansta, son yıllarda İstanbul’un gündeminde önemli bir yere sahip olan kentsel dönüşüm kavramına ışık tutmak üzere, Avrupa’daki 3 önemli liman kentinin dönüşüm stratejilerini ve süreçlerini karşılaştırmalı olarak ele alacak. Modern dünyanın uygulanmış ilk geniş kapsamlı kent planına sahipAmsterdam, Almanya’nın en özgün liman kenti Hamburg ve ortaçağdan beri limanı ve planlama geleneği bakımından yokluklarıyla bilinen Barselona örneklerini anlatacak.


Geri Dön