02 / 05 / 2024

Disa Otomotiv Çorlu fabrikasının üretim kapasitesini iki katına çıkardı!

Disa Otomotiv Çorlu fabrikasının üretim kapasitesini iki katına çıkardı!

Otomotiv yedek parça üretiminde Türkiye’nin en önemli uluslararası üreticilerinden biri olan Disa Otomotiv, yaptığı 12.000.000 USD’lik yatırımla, Çorlu’daki fabrikasının üretim kapasitesini iki katına çıkardı...



İki yıl süren projelendirme ve yapım aşamasının ardından, geçtiğimiz yıl yeni fabrikasında üretime başlayan Disa Otomotiv, gerçekleştirilen 12.000.000 USD’lik yatırımın toplam 4.000.000 USD’sini ileri teknoloji hassas işlem makine teçhizatına ayırdı. Bu sayede yeni makine ve otomasyon robotlarını faaliyete geçiren Disa, esnek üretim hatlarını müşterilerinin taleplerine açtı.

Yapılan yatırımlarla, operasyon sürelerinin azaldığı ve verimliliğin arttığı yönünde açıklama yapan Disa Otomotiv Fabrika Müdürü Koray Kuru, “Çalışma ortamımızın iyileştirilmesi açısından da büyük önem taşıyan bu yatırımlarımızla fabrikamız, ortak kullanım alanları ve çalışanlarımıza özel bölümlerimizle, ortam koşulların iyiliği açısından memnuniyet verici seviyelere gelmiştir. Bu şekilde karşılıklı iyi ilişkiler ve güven ortamının olduğu iş yerimizde çalışanlarımız da içtenlik ve gayretle çalışmalarına devam etmektedirler ”diyerek, yeni fabrikanın çalışan memnuniyeti konusundaki olumlu etkilerine değindi.

12.000.000 USD’lik dev yatırımın, fabrikanın teknik olanaklarını yükselttiği ve esnek üretim anlayışı ile birebir uyum sağladığını söyleyen Koray Kuru, Disa Otomotiv’in Teknoloji-Yenilikçilik-Kalite olarak tanımlanan vizyonuna dikkat çekerek, gerçekleştirilen yatırımları “Üretim hattımızda kullandığımız tüm makine ve ekipmanların yönetilmesinde kendimize özel ERP sistemi ve yeni otomasyon makinelerimizle birlikte müşterilerimizin siparişlerindeki farklı ürünleri ve değişken adet taleplerini her zaman istenilen teslim tarihine uyacak şekilde ve yüksek kalite ile sağlayabiliyoruz. Üretimin standart olmayıp, taleplere göre esneyebiliyor olması her zaman savunduğumuz müşteri memnuniyeti ve kalite anlayışımızı kuvvetlendiriyor” sözleriyle değerlendirdi.

Memnuniyet ve kalite kavramlarını sadece müşterilerine odaklamayıp, fabrika çalışanlarına yönelik olarak da aynı hassasiyeti taşıdıklarını dile getiren Koray Kuru “Üretim ortamımız ve süreçlerimiz iç denetim anlayışımız ile sürekli gelişim esasına dayanıyor. Ancak tabii ki Disa olarak fabrikamız ve üretim sürecimiz ISO 9001 kalite belgesine sahip. Biz Disa ailesi olarak, uluslararası başarımızı ve bilinirliğimizi ülkemize, doğal çevremize ve çalışanlarımız nezdinde tüm topluma bir sorumluluk bilinciyle taşıyoruz. Yatırımlarımız, üretimlerimiz ve insani değerlere olan hassasiyetimizle otomotiv yedek parça üreticiliği alanında, ülkemiz için bir gurur kaynağı olmayı hedefliyoruz” diyerek, küresel tedarikçi olmanın yanı sıra bir yerli üretici olarak, iş alanlarına dair görüşlerini dile getirdi. 

Koray Kuru yaptığı açıklamada, üretmekte oldukları yedek parça portföyleri ile Avrupa pazarında yıllardır başarılı bir şekilde müşterilerinin markalarıyla gerçekleştirilen üretimin de altını çizdi. Amerika pazarında başlatmış oldukları kendi markalarını yaratma ve geliştirme faaliyetlerine dikkat çeken Koray Kuru, alanında uluslararası bir değer yaratan Disa Otomotiv’in, yalnızca yerel hammadde kaynaklarını kullanan ve ülkesine kazanç sağlayan bir firma olarak sürekli gelişim hedefinde olduğunu vurguladı. 

Disa Otomotiv Hakkında: 1972 yılında Karabük’ten İstanbul’un Çağlayan semtine uzanan bir torna esnaflığı ile otomotiv sektörüne giriş yapan Disa, 1980 yılında küçük ölçekli yedek parça üretimi ile sektör üreticileri arasındaki yerini aldı. Firma, 1990 yılında Disa Otomotiv adıyla yurt içi satışlara yönelik yedek parça üretimine başladı. İlk kez 2003 yılında yurt dışına açılan Disa Otomotiv, başta Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere, uluslararası alanda kendi markasıyla satışlar gerçekleştirmektedir. Disa Otomotiv bu bölgelerde Almanya, ABD, İtalya, Belçika, İngiltere, İsrail, Finlandiya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan ve Rusya gibi ülkelerle çalışmaktadır. Şirket, Amerika’daki iştiraki olan Deeza Chassis Parts ile New Jersey’de bulunan deposunda stok tutmakta, Amerika ve Kanada’da kendi bayileri ve toptancıları aracılığıyla kendi markası ile satışlarını gerçekleştirmektedir. Bahsi geçen ülkelerde markalaşmış birçok firma, ürünlerini Disa Otomotiv’den temin etmektedir.



Geri Dön