29 / 04 / 2024

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistin'deki yerleşim faaliyetlerini kınadı!

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Filistin'deki yerleşim faaliyetlerini kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Batı Şeria'da yeni yerleşim yerlerinin inşasına onay vermesini kınadı



Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Batı Şeria’da yeni yerleşim yerlerinin inşasına onay vermesini kınayarak, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen sürdürülen bu faaliyetlerin müzakere sürecini tıkadığını ve kalıcı barış önünde engel oluşturduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Batı Şeria’da bulunan Shvut Rachel ve Shilo yerleşimlerinde çok sayıda yeni birim inşa edilmesine onay vermesini ve anılan yerleşimlerdeki mevcut yasa dışı inşaatları İsrail mevzuatı bağlamında geriye dönük olarak resmileştirmesini şiddetle kınıyoruz" denildi.

İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukukun ihlali olduğuna işaret edilen açıklamada, yerleşimlere İsrail yasaları çerçevesinde meşruiyet kazandırma çabalarının bu gerçeği değiştirmediği belirtildi.
 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen sürdürülen bu faaliyetler müzakere sürecini tıkamakta ve kalıcı barış önünde engel oluşturmaktadır.

İsrail’in uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarına uygun hareket etmesini ve barış zeminini tahrip eden faaliyetlerden vazgeçmesini önemle bekliyoruz."
AA


Geri Dön