03 / 05 / 2024

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.



Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 12 Eylül 2023’de yayımlanan ve Eylül 2023’ü kapsayan işsizlik verilerini açıklamasının ardından “İşsizlik ve İstihdam Görünümü” başlığı ile rapor yayınladı. Buna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.4 milyondan, 8.7 milyona yükseldi.

Açıklanan raporda, mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsizlik oranı yüzde 9.4,  mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 19.4 olarak açıklandı.

İŞSİZ SAYISI 2 MİLYON 136 BİN ARTTI!

DİSK-AR tarafınan açıklanan göre, pandemi sonrası geniş tanımlı işsiz sayısı ise 2 milyon 136 bin kişi arttı.

Temmuz 2023 HİA verilerine göre, işsiz sayısının en yüksek olduğu kategori, yüzde 31.1 ile geniş tanımlı kadın işsizliği kategorisi oldu. İkinci yüksek işsizlik kategorisi ise yüzde 23.1 ile geniş tanımlı genç kadın işsizliği olduğu belirtildi.

Rapora göre, Temmuz 2023 ile Eylül 2023 arasında, dar ve geniş tanımlı işsizlik oranı arasındaki makas 13.3 puan oldu. Açıklanan raporda, dar ve geniş işsizlik arasındaki makasın bu denli açılmasının en önemli nedeni olarak, “Zamana bağlı eksik istihdam sayısı, ümidini kaybedenlerin, iş aramayıp çalışmaya hazır olanların ve iş arayıp işbaşı yapamayacak olanların sayısındaki artış” gösterildi. 

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!
TÜİk İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı işsizlik rakamlarını dün açıkladı. Buna göre işsizlik temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına yönelik iş gücü istatistiklerine göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı temmuzda bir önceki aya göre 38 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puan düşüşle yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,6 iken, kadınlarda yüzde 12,9 olarak tahmin edildi.

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön