29 / 04 / 2024

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.



İŞKUR’un yayımladığı Aylık İstatistik Bülteni’ne göre, mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,5 artış yaşayarak 2 milyon 619 bin 985 kişi olarak kayıtlara geçti. Mayıs ayında artan kayıtlı işsiz sayısı ise 64 bin olduğu öğrenildi. Kayıtlı işsizlerin yüzde 50,1’ini erkeklerin ve yüzde 49,9’unu ise kadınların oluşturduğu gözlemlendi. Bunun yanı sıra, yüzde 24,6’sı da 15-24 yaş grubunda yer aldı.

 Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Peki, İŞKUR verilerine göre kaç kişi işe yerleştirildi? İşte merak edilen detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön