20 / 05 / 2024

Divan Adana, Ömerler Mimarlık'a emanet!

Divan Adana, Ömerler Mimarlık'a emanet!

35 yıllık deneyimiyle Türkiyede pek çok projeye imza atan Ömerler Mimarlık, Divan Adana projesini hızla sürdürüyor. 2010 yılında projesi hazırlanan ve inşası devam eden Divan Adana, şehrin en eski caddelerinden Turhan Cemal Berikerde yer alıyor



İstanbul Anadolu Yakasının en büyük oteli Divan İstanbul Asianın mimari ve dekorasyon projesinden sonra Divan  Adana  da her şeyiyle Ömerler Mimarlıka emanet.

Adananın en eski caddelerinden Turhan Cemal Berikerde konuşlanacak yapı için Ömerler Mimarlık, yöreye uygun olarak taş ve ahşap malzemeyi tercih ediyor.

Kendisi de Adanalı olan Yüksek Mimar Ömer Kurdak ve ekibi, oteli şehrin yöresel güzelliğini bozmayacak şekilde tasarladı. Adana Tren İstasyonu ve tarihi Tepebağ Mahallesindeki yapıların mimarisinden esinlenilerek taş ve ahşap malzemelerin kullanımı ön planda tutuldu.

Ömerler Mimarlık, dış cepheyi Adananın yöresel bej rengi taşları ve geniş saçağın altındaki ahşap dolgu ile otelin ana karakterine hakim olacak şekilde tasarladı. Ömer Kurdak, Her türlü popüler mimari etkiden uzak durup Adanaya özgü bir yapı tasarlamaya önem verdik diyor.

Dekorasyon projesini de Ömerler Mimarlık yapacak

Ömerler Mimarlıkın 11 normal kat ve 3 bodrum kat olarak projelendirdiği, havaalanına 15 dakikalık mesafede bulunan Divan Adanada 14 ü suit 182 oda, 411 metrekarelik balo salonu, 6 toplantı salonu, 1 roof bar, 1 banket restoran ve healt club yer alacak. Ömerler Mimarlık, projenin inşası bittikten sonra, tıpkı Divan İstanbul Asiada olduğu gibi Divan Adananın da dekorasyonuna imza atacak.

Yatırımını Bilici Yatırım ve TSKB GYOnun yaptığı projede şu sıralar iksa kazıkları ve perdeleri yapım aşamasında, kaba inşaat ihalesine çıkıldı. Projenin 2012 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Büyüdüğüm şehir...

Ömerler Mimarlıkın kurucularından ve projenin mimarlarından Ömer Kurdak doğup büyüdüğü şehir Adanada böyle bir mimariye imza attığı için ayrıca mutlu olduğunu söylüyor:

Doğup büyüdüğüm şehirde bir mimari projeye imza atıyor olmak, beni özellikle mutlu ediyor. Eskiden özellikle kamyonların çok sık geçtiği Turhan Cemal Beriker Caddesi, belediye ana yolu zemine aldıktan sonra daha da güzelleşti. İş Bankası, Akbank gibi önemli kurumlar bölge merkezlerini buraya taşıdı. Şimdi de biz Adananın tarihi silüetine yakışır bir şekilde ahşap ve taş malzeme kullanarak geliştirdiğimiz Divan Adana projesiyle bu caddeyi daha da güzelleştireceğiz.

PROJE KÜNYESİ:

Proje İsmi                            : Bilici Yatırım TSKB GYO Adana Otel Projesi

İş veren                                : Bilici Yatırım-TSKB GYO

Projedeki mimarlar          : Ömer Kurdak, Güney Kurdak, Ahu Ozan, Şirin  Özbek

Arsa alanı                           : 3.607 metrekare

Proje alanı                           : 26.287 metrekare

Projelendirme tarihi         : 2010-2012

ÖMERLER MİMARLIK

1976 yılında Ömer Faruk Kurdak ve Ömer Lütfi Somer tarafından kurulan Ömerler Mimarlık, imza attığı projelerde estetiğin yanı sıra işlevselliğin ön plana çıktığı mimari tasarımlara odaklanıyor. 35 yıllık deneyimin ışığında hayata geçirdikleri projelerde, yapının çevresindeki tarih ve kültür ile uyum içinde olmasına özellikle dikkat ediyorlar.

Ömerler Mimarlık, şimdiye kadar Türkiyede İstinye Park AVM ,Mall of İstanbul AVM Rezidans ve Ofis Kompleksi, Ak-asya Alışveriş Merkezi, Divan Otel Asia, Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu ,Avrupa Konutları Halkalı, Eskişehir Alışveriş Merkezi, Suadiye Park Kompleksi, Mia Kentsel Dönüşüm Projesi, Club Med Tatil Köyü Kemer ve Kuşadası Extention'ları gibi birçok farklı  mimari projeye imza attı.


Geri Dön