30 / 04 / 2024

Diyanet İşleri Eğitim Merkezi'nin temeli Kayseri'de atıldı

Diyanet İşleri Eğitim Merkezi'nin temeli Kayseri'de atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleşti Kayseri'de gerçekleşti



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Bu yuvalarımız sadece Türkiye'ye değil, yanı başımızdaki
komşularımıza, din hizmetine muhtaç, adeta Fatiha'yı bilenin müftü ilan edildiği o çorak topraklarda bir rahmet vesilesi olacak, insanlara hizmet verecek" dedi.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İslamiyet'in bilgi dini, İslam medeniyetinin bilgi medeniyeti olduğunu belirterek, İslam alimlerinin bir çok ilim alanında dünyaya öncülük yaptığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilmi önemsediklerini vurgulayan Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları kaydetti:
"İlmin aydınlığıyla din hizmeti yapabilirsek, İslam'ın orta yolunda yürürüz. İstiyoruz ki, her din görevlimiz aynı zamanda bilen ve yaşayan olsun. Bilmekle bitmiyor. Bildiklerimizi hayata aktarmak, yaşamak ve bir hayat düsturu haline getirmek önemli. Diyanet İşleri Başkanlığının birinci görevi doğru bilgiyi topluma sunmak, ikinci görevi ise bu doğru bilginin, temel ahlaki değerlerin yaşanmasının hayat haline gelmesini sağlamaktır. Hem bilen hem de yaşayanlar olmak zorundayız. Eğitim merkezimiz, bilen, bildiklerini yaşayan, hayata yansıtan, Resul'ün yolundan giden insanlara dinin aydınlık mesajını sunan din önderleri yetiştirecektir."

İstanbul, Erzurum, Konya ve Trabzon'da eğitim merkezi bulunduğunu, Kayseri'nin de beşinci merkez olacağını ifade eden Bardakoğlu, en kısa sürede tamamlanmasını umdukları merkezde, müftüler ve vaizler yetişeceğini anlattı.

Merkezde yetişecek olanların sadece Türkiye'ye değil, Avrasya coğrafyasına, Balkanlar'a, Kafkasya'ya, Türk dünyasına, İslam dünyasına ve Afrika'ya hizmet götüreceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, şöyle
konuştu: "Artık Türkiye, kendi dar kalıpları ve sınırları içinde değil. Dünyanın gözü önünde hizmet sunuluyor ve hizmet bekleniyor. Etrafımızdaki bütün insanlar bizden İslam'ın sağlıklı, aydınlık ve doğru bilgisini, hizmetini bekliyor. 14 asırlık tarihimiz, ecdadımızın yaptıkları onlar için bir güvence olmuş. Aynı mirası taşıyan bizlerden de benzer hizmetler beklemekteler. Böyle olduğu için de bu yuvalarımız sadece Türkiye'ye değil, yanı başımızdaki komşularımıza, din hizmetine muhtaç, adeta Fatiha'yı bilenin müftü ilan edildiği o çorak topraklarda bir rahmet vesilesi olacak, insanlara hizmet verecek. Hayalimiz sadece temel atmak, binaları bitirmek değil, daha büyük hayallerimiz var. O da burada yetişen hocalarımızın ülkemize, bölgemize ve insanlığa İslam'ın çağrısını, davetini ve rahmetini ulaştırmasıdır."

Prof. Dr. Bardakoğlu'nun konuşmasının ardından Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde yaptırılacak Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi ile hayırsever iş adamı Sait Yurttaş'ın merkez yakınına yaptıracağı caminin temeli atıldı.

Ali Bardakoğlu, cami temeli atılırken bir koçun kurban edilmesini de engelledi.

Törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed Şevki Aydın, eski Diyanet İsleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Müftüsü Şaban İşlek, Emniyet Müdürü Arif Akkale ve davetliler katıldı.
AA


Geri Dön