28 / 04 / 2024

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

Diyanet Vakfı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kapalı kaldığı için kirasını ödemekte zorlanan esnaflardan avukatlık ücreti talep etti. Esnaf, “Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü düzenleri var” dedi.



Bingöl’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kiralarını ödeyemeyen esnafları icraya veren Türkiye Diyanet Vakfı, şimdi de esnaftan avukatlık ücreti talep etti. Vakıfta üç adet kiralık dükkanı olan Muammer Sontepe, “Mesela ben vakıftan üç dükkân kiraladım. Vakıf bu üç dükkânı ayrı ayrı icraya verip ayrı ayrı avukatlık ücreti talep etti. Bir de kiralara geciktiği için faiziyle istemişler. Faiz haram değil mi? Bu dönemde bize en büyük kötülüğü Diyanet Vakfı yaptı” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre, Bingöl kent merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan esnaf, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını  döneminde kirasını ödeyemediği için vakıf tarafından icraya verildi. Vakıf ayrıca geciken kiraları da faiziyle talep etmesinin dışında iki üç dükkânı olan esnaftanda ayrı ayrı avukatlık ücreti istedi.

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

'CİMER 'Onları bağımsız, biz karışamıyoruz' dedi'

Koronavirüsü salgını sebebiyle kirasını ödeyemediği için Diyanet Vakfı’nın icraya verdiği esnaf Muammer Sontepe konuyla ilgili olarak “Dükkânlarımız kapalı, işletemiyoruz. Bu şartlarda Diyanet’in bize yaptığı zulümdür. Bize destek olmaları gerekirken köstek oluyorlar. Biz bu süreçte sahipsiz kaldık. Dükkânlarımızdan atılma korkumuz var. Cumhurbaşkanı sesimize kulak versin” şeklinde konuştu.

Diyanet vakfı tarafından icraya verilen bir başka esnaf da Vakfın temsilcileri tarafından telefonun engellendiğini dile getirerek “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı aradım. CİMER’e tekrardan başvuru yaptım. Verdikleri yanıt ‘onlar bağımsız biz karışamıyoruz.’ Bu ülkede bağımsız bir kurum varmış onu öğrenmiş olduk. Bingöl AKP İl Başkanlığı’nı da aradım. İlgileneceklerini söylediler. Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü üzerine bir düzenleri var” dedi.

 

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!


Geri Dön