27 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar Belediyesi çok amaçlı spor tesisi yaptırıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi çok amaçlı spor tesisi yaptırıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçeye modern ve çok amaçlı spor tesisi kazandırmak için düğmeye bastı.  Yeni spor tesisin inşaatının 20 ayda tamamlanması bekleniyor.



 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, birçok spor branşında faaliyet yapılacak şekilde inşa edilecek olan 30 bin metrekare alandan oluşan kompleks için çalışmaları başlattı. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; tesis hakkında konuşan Beyoğlu, "Geleceğin milli sporcularının yetişmesini arzu ettiğimiz projemizi bir buçuk yıl içerisinde tamamlayarak gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi. 

FUTBOLDAN TENİSE KADAR BİRÇOK ALANDAN OLUŞUYOR 

Son bir buçuk yılda birçok alanda projeyi hayata geçiren Bağlar Belediyesi, spor kompleksi için kolları sıvadı. Bağcılar Mahallesi Orhan Doğan Caddesi'nde 30 dönümlük alanda inşa edilecek olan kompleks, açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşurken, projenin içerisinde bir çok spor branşına ait tesis bulunuyor. 

İki futbol sahası, 2 tenis kortu ve 40 yataklı sporcu konaklama bölümünün yanı sıra basketbol ve voleybol sahaları,fitness salonu,soyunma odaları,toplantı salonları, yemekhane, kafeterya, idari bölümler, bisiklet yolları ve atletizm kros alanı gibi çok sayıda departmanı içeren proje çok amaçlı olması ve hem kapalı hem açık alanlardan oluşmasıyla dikkat çekiyor. 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SPORA VERDİĞİ ÖNEMDEN ESİNLENDİK" 

Uluslararası standartlar ve milli takım kamp merkezi gibi önemli ölçüler esas alınarak projelendirilen kompleksin belediyenin imkanlarıyla kazandırılacağını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 20 ay gibi kısa bir zamanda tamamlamayı hedefledikleri dile getirdi. 

"GELECEĞİN MİLLİ SPORCULARI BURADA YETİŞECEK" 

Spor tesisinden tüm vatandaşların ücretsiz yararlanacağını belirten Beyoğlu, "Amacımız burada hem milli takımlarda yer alacak sporcuları hazırlamak hem de vatandaşlarımızı yaşam boyu ve sağlıklı yaşam için spor yapma imkanlarına kavuşturmaktır. Bu yüzden birçok özelliği barındıran bu modern ve güzel spor kompleksini inşa ediyoruz. 20 ayın sonunda inşallah Diyarbakır'ımız yüksek konforlu ve çok amaçlı spor tesisine kavuşacaktır. Projemizi belediyemizin imkanlarıyla hayata geçireceğiz. Genç nüfusun fazla olduğu ilçemize çok yakışacak. Rabbim açılışını ve çocuklarımızın burada mutlu ve huzurlu şekilde spor yapmasını nasip etsin" şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!


Geri Dön