27 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.



Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Diyarbakır Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve "riskli alan" ilan edilen bölgede yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bağlar Belediyesi tarafından oluşturulan proje destek ofisinin yürüttüğü çalışmalarla şimdiye kadar toplam 375 bina ve 1365 hak sahibi tespit edildi.

Diyarbakır Bağlar'da riskli ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan toplamda 54 dönümlük alan, hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlanacak.

Diyarbakır Bağlar ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla projelerinin onaylandığını dile getirerek, eski Bağlar'daki Kaynartepe Mahallesi'nde çalışmalar için düğmeye bastıklarını kaydetti. 

Hüseyin Beyoğlu, 2 senede bölgede modern bir ilçe inşa edileceğini belirtti. Beyoğlu, "Bağlar halkımız çok değerlidir. İnşallah bu güzellikleri orada yaşayacaklar. Halkımız tüm güzelliklere layık. Gece gündüz demeden halkımızın hizmetkarıyız. Hedefimiz ilçemizde huzurlu, sağlıklı, güzel ve yaşanabilecek yeni yapıları imar etmektir." dedi.

Diyarbakır Bağlar ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Bağlar'ın bir kısmının modern, bir bölümünde de daracık sokaklar yer aldığını kaydeden Beyoğlu, eski yerleşim yerinde bulunan binaların yüzde 80'lik kısmının oturmaya elverişli olmadığını dile getirdi.

Beyoğlu, şunları dile getirdi: "Bir deprem anında düşünmeyi bile istemediğimiz sıkıntılar ortaya çıkar. Sokaklarına itfaiye ve ambulansların girmesi imkansız. Dolayısıyla çocuklarımız için oyun alanları, eğitim ve spor alanları bulunmuyor. Kentsel dönüşümle tamamen sıkıntılı yerlerden kurtulup, modern, ferah, güzelliklerin yaşanabileceği bir alan oluşturulacak. Halkımızın yüzde 99'u kentsel dönüşümün yanında ve ilçenin tamamına yayılmasını istiyor. İlk yıkıma başladıklarında ciddi anlamda vatandaşlarımızın ilgisini gördük."

Diyarbakır Bağlar ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç

Kaynartepe Mahallesi'nde yaşayan Ali Haydar Bozkurt, 20 senedir ilçede yaşadığını, mahalledeki binaların rastgele inşa edildiğini dile getirdi. 

Sultan Yaşar da başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarından duyduğu memnuniyete değinerek, eski evlerin kentsel dönüşümle yıkılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Yaşar konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Mahallede yanan eve itfaiye aracı ve ambulans giremedi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını söndürdü. Eski evlerin yıkılması ve yeni evlerin yapılması çok güzel olur. Millet daha huzurlu olur. Metruk yapılar kötü şeyler için kullanılıyor. Bu nedenle yapıların çevresindekiler rahatsız oluyor. Yetkililere teşekkür ediyorum."

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!


Geri Dön