28 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 



Çarpık kentleşmenin hakim olduğu Bağlar'ı modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlayan Bağlar Belediyesi kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; projenin ilk etabı Kaynartepe Mahallesi'nde başlayacak. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı' tarafından sunulan fiyatlar çerçevesinden vatandaşlarla anlaşma yapılırken hak sahiplerinin yaklaşık yüzde 50'si ile görüşmeler gerçekleşti ve yüzde 30'u ile hak devri konusunda uzlaşma sağlandı. 

Daha önce bir çok yerde hayata geçirilen projelerin aksine Yerinde Dönüşüm modeliyle uygulanmasına karar verildiği için halkın beğenisini kazanan Bağlar'daki Kentsel Dönüşüm projesi yoğun talep görüyor. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun göreve geldikten sonra gündeme getirerek projesinin kabul edilmesi için çalışmalar yaptığı proje, son yarım asırda çarpık kentleşme sonucu mühendislik hizmeti almayan yapıların olduğu 250 bin nüfuslu eski Bağlar bölgesini modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyor. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek proje için hazırlık süreci sürerken, şu ana kadar hak sahipleriyle yapılan görüşmelerde olumlu bir aşamaya gelindiği ifade edildi. 

Diyarbakır Bağlar da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

1358 hak sahibinin yer aldığı Kaynartepe Mahallesi'nde 48 hak sahibi hakkını Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na devretme konusunda anlaşma yapılırken ev ve işyeri almak isteyen hak sahipleriyle görüşmeler yapılıyor. 1267 yapı için yüzde 30 oranında anlaşma sağlandığı belirtildi. 

Görüşmeler olumlu gidiyor 

1358 hak sahibinin bulunduğu görüşmelerde hak sahiplerinin yüzde 50'den fazlası ile görüşmeler gerçekleşirken, 104 hak sahibine de tebligat gönderilerek görüşmelere davet edildi. 

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı sadece yapıları değil, arsalara değer veriyor. Konuma göre 586 ile 1300 TL arasında değişen metrekare birim fiyatı sunulması uzmanlar tarafından olumlu olarak değerlendirilirken, bu durum hak sahibi vatandaşların ilgisini de olumlu bir şekilde etkiliyor. 

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!


Geri Dön