28 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 



Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekarelik alanda yeni bir sanayi bölgesi için düğmeye basıldı. Bağlar Belediyesi'nde yer alan habere göre; Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verilen projede üretime yönelik firmaların yer alacağını söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bu devasa proje Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgemizin ekonomik kalkınmasına  verdiği değerin göstergesidir.” ifadelerine yer verdi. 

Diyarbakır Bağlar da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Karacadağ bölgesinde hayata geçecek

400 binden fazla nüfusu ile 36 kentten büyük olan ve bölgenin de kalbi sayılan Bağlar, son zamanlarda belediye alanında hayata geçirdiği hizmetler ile beraber ekonomik projeler de kalkınmay sağlıyor. 

 Diyarbakır Bağlar da sanayi bölgesi inşa edilecek!

İlçenin Karacadağ bölgesinde Karahan ve Oğlaklı mahalleleri arasında 1 milyon metrekarelik alanda çok amaçlı proje şeklinde planan sanayi bölgesi için düğmeye basıldı. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılarak çalışmalara başlanacak. Devasa bir alanda hayata geçecek projede üretime yönelik firmaların yanı sıra ticari alan, cami ve okul gibi yapılar da inşa edilecek.

2019 senesinde göreve geldikten sonra belediyecilik hizmetleri ile ilçenin uzun zamandır sahip olduğu problemleri çözdüğünü söyleyen  Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, depolama alanı olarak hazırlanan yeni sanayi bölgesinin ilçeye ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını belirtti.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgenin ekonomik kalkınmasına verdiği önemin en büyük göstergelerinden birinin bu dev proje olduğunu söyleyen Başkan Beyoğlu,”İlçem ve kentim adına sayın cumhurbaşkanımıza ve bu projeyi hayata geçiren Çevre Ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’a çok teşekkür  ediyorum. Biz bir yandan belediyecilik hizmetleriyle ilçemizi şaha kaldırırken, hükümetimiz de bu devasa projelerle bu kalkınma seferberliğini taçlandırıyor.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Bağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor! 


Geri Dön