29 / 08 / 2024

Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi 6 ay sonra açılacak!

Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi 6 ay sonra açılacak!

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü"nce Diyarbakır"da geçen yıl yapımına başlanan 5 bin kişilik çok amaçlı kapalı spor salonunun kapasitesi 7 bin 500"e çıkarılacak



 GAP Eylem Planı kapsamında merkez Yenişehir ilçesinin şžilbe mevkisindeki Seyrantepe Spor Kompleksinde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce 13 Haziran 2009 günü yapımına başlanan kapalı spor salonu tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Diyarbakır"ın yanı sıra bölgeye hizmet verecek tesisin uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapması amacıyla kapasitesinin 7 bin 500"e çıkarılmasına karar verdi.
               
Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 yıl önce yapılan Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunun artık Diyarbakır"ın ihtiyacına cevap veremediğini belirterek, bu nedenle yapımı süren salonun kent için büyük önem taşıdığını söyledi.
               
Yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Diyarbakır kent merkezinin büyük bir genç nüfus barındırdığını ve bu gençlerin spora yönlendirilmesinin önemine vurgu yapan çetin, şöyle konuştu:
               
'Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi içerisinde yapılan 5 bin kişilik salonun kaba inşaatı tamamlandı. İç kısımdaki çalışmalar hızla yapılıyor. Bu arada 5 bin kişi kapasiteli olarak yapımına başlanan salonun uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapması amacıyla seyirci kapasitesinin 7 bin 500"e çıkarılması kararlaştırıldı. Tamamlandığında bölgenin en büyük Türkiye"nin ise sayılı kapalı spor salonlarından biri olacak. Tesisin inşaatında aksama yok. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi"nin en büyük salonu 6 ay sonra hizmete açılacak. Salonun tamamlanmasıyla Diyarbakır"daki spor alanındaki en büyük eksikliklerden biri daha giderilmiş olacak. Ayrıca bu salon, spor müsabakalarının dışındaki etkinlikler için de kullanılacak.
               
Bu salonun dışında 7 ilçemizde daha salon oluşturduk. Bu yıl içerisinde   ilçemizde daha salon oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Kulp ilçemizin en büyük eksikliklerinden olan futbol sahasını yapacağız. Sayın Valimiz Mustafa Toprak"ın büyük desteğiyle bu tesisleri kısa zaman içerisinde tamamlayacağız.'
               
çetin, Diyarbakır Atatürk Stadının zeminin düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmaların da tamamlandığını belirterek, 'Bu stadın zemini 22 yıl önce yapılmış ve bugüne kadar hiç drenaj çalışması gerçekleştirilmemiş. Hava sıcaklığının güneşte 60 dereceye ulaştığı yaz aylarında zemindeki çimlerin hepsi zarar görmüştü. Acil olarak 2 hafta içerisinde çimleri yeniden düzenledik. Ancak bu işin kesin çözümü drenaj çalışması yapmaktır. Aksi taktirde yine yaz aylarında çim zarar görür' dedi.
          A.A


Geri Dön