11 / 05 / 2024

Diyarbakır Stadyumu ne zaman tamamlanacak?

Diyarbakır Stadyumu ne zaman tamamlanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kaplan, Diyarbakır'da inşaatı devam eden stadyumda incelemede bulundu. Kaplan, stat inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kaplan, Diyarbakır'da inşaatı devam eden stadyumda incelemede bulundu.


Beraberinde Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ile Kayapınar ilçesindeki stadı inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Başkan Kaplan, bölgede önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu tesisler tamamlandığında bölgenin spordaki alt yapısı çok daha iyi duruma gelecek. Diyarbakır, ülkemizin tesisleşme zenginliği bakımından marka kentleri arasına girip bu durum sporda da gelişmesine vesile olacak" dedi.


Yeni stadın sporda Diyarbakır'ın yüz akı olacağını kaydeden Kaplan, "Mayıs ayında tamamen bitmiş olacak. En kötü ihtimalle yeni sezonda profesyonel lig maçları burada oynanacak. Her şey düşünülerek ve hesaplanarak yapıldı. UEFA ve FİFA kriterleri neyi gerektiriyorsa ona göre inşa edildi" ifadelerini kullandı.


Radikal


Geri Dön