05 / 05 / 2024

Diyarbakır Stadyumu yapımındaki engellerin kaldırılması istendi!

Diyarbakır Stadyumu yapımındaki engellerin kaldırılması istendi!

Diyarbakır’ da faaliyet yürüten Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanı Türkan Güler ve üyeleri Kayapınar ilçesinde yapılması planlanan stadyumun yapımın önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti...




Diyarbakır’da faaliyet yürüten Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanı Türkan Güler ve üyeleri Kayapınar ilçesinde yapılması planlanan stadyumun yapımın önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde stadyum yapımına karar verilmesinin ardından Kayapınar Belediyesi’nin açtığı arazi davasından dolayı stadyum yapımına engel çıkması üzerine bir açıklama yapan Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkan ve üyeleri belediyenin engeli kaldırılmasını istedi. Dernek Başkanı Türkan Güler, Diyarbakırspor taraftarının umudu haline gelen yeni stadyumun ihale sürecinin bittiğini fakat Kayapınar Belediyesi'nin arazi ile ilgili açtığı davayı kazanması sonucu sürecin tıkandığını söyledi. Güler, “Dileğimiz bu sorunun bir an evvel bitirilip Diyarbakırspor taraftarının hak ettiği stadyuma kavuşması ve bu özlemin bitmesidir” dedi.


Yetkililerin yaşanan sorunun gidermek için çalışma yürütmesi gerektiğini belirten Güler, “Halkımızın layık olduğu ve adına yakışır bir şehir stadyumunun yapılmasına yönelik bütün engeller kaldırılmalı ve var olan engeller bir an evvel bitirilmelidir. Diyarbakır halkına yakışan bir tesisin Diyarbakır’a kazandırılması için herkesin ve herkesimin bu projeye sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Beyaz Gazete


Geri Dön