28 / 04 / 2024

Diyarbakır Stadyumu'nun yapımına bu yıl başlanacak!

Diyarbakır Stadyumu'nun yapımına bu yıl başlanacak!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne iadeyi ziyarette bulundu. Gazetecilerle bir araya gelen Vali Aksoy, Diyarbakırlı sporseverlere yeni yapılacak stat ile ilgili müjdeli haberi verdi.



Çökme riski nedeniyle seyirci kapasite oranı yüzde 70 oranında düşürülen Diyarbakır Atatürk Stadyumu, yeni yapılacak 33 bin kişilik kapasiteli stadyum karşılığında TOKİ'ye devredildi. 


Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü jeoloji mühendislerinin Atatürk Stadyumu'nda yaptıkları incelemede; yapısal dayanıklığının yetersiz olduğu ve tribünlerin çökme tehlikesi olduğunu rapor etti. 

Bunun üzerine 12 bin kapasiteli stadyum, yüzde 70'i düşürülerek 4 bin 600 seyirci kapasitesine indirildi. 

Diyarbakır'ın yeni stadyum ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) devreye girdi. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile  TOKİ  arasında imzalanan protokol kapsamında mevcut stadyum, yeni yapılacak stadyum karşılığında TOKİ'ye devredildi. 


TOKİ, Kayapınar ilçesinde 33 bin kişilik stadyum için çalışmalara başlarken, Atatürk Stadyumu alanı içerisinde bulunan esnaflara işyerlerini tahliye etme uyarısı yapıldığı belirtildi. 


İLK KAZMA 2015'TE VURULACAK 

Yeni yapılacak stat kazı çalışmalarının 2015 yılı içerisinde başlayacağını söyleyen Vali Aksoy; "Diyarbakır 36 bin kişilik yeni stadı için kazı çalışmaları 2015 yılında başlanacak. En kısa sürede tamamlanmasını planlıyoruz. Eski stat TOKİ'ye devredildi" dedi. 

Güneydoğu Güncel Gazetesi


Geri Dön