13 / 05 / 2024

Diyarbakır Stadyumu ulaşım

Diyarbakır Stadyumu ulaşım

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne iadeyi ziyarette bulundu. Gazetecilerle bir araya gelen Vali Aksoy, Diyarbakırlı sporseverlere yeni yapılacak stat ile ilgili müjdeli haberi verdi.

Öğrencilere son dakika müjdesi! Ulaşım yardımı nasıl alınır? Öğrenci ulaşım desteği kimlere verilecek? Hemen bakın!

Üniversite öğrenimini ailesinden uzakta, başka ilde geçiren öğrencilere senede iki defa ulaşım desteği verilecek. Detayları açıklanan öğrenci ulaşım yardımı lisans ve 25 yaş altı olan öğrencilere tek yön 500 TL'ye kadar verilecek.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Bayrampaşa yeni yatırımlarla ulaşımın merkezi olacak!

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner, “Gerçekleştireceğimiz yeni projelerle Bayrampaşa’yı teknolojinin üssü, çilesiz ulaşımın merkezi, bilim ve sanatla dolu bir ilçe haline getireceğiz." dedi

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Pendik Bahadır 148 ulaşım!

Bahadır 148 projesinde satışlar başladı. Pendik'te ye ralan projede 2+1 ile 3+1 daireler bulunuyor. Peki proje nerede yer alıyor. İşte Pendik Bahadır 148 ulaşım...

Adana'ya hangi ulaşım yatırımları yapıldı?

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana İli'ne yapılan ve yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını meclis gündemine taşıdı..

Sakarya'ya yeni ulaşım yatırımları geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, resmi sosyal medya hesabından ulaşımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toçoğlu Sakarya'ya yeni ulaşım yatırımı müjdeleri verdi...

İstanbul ulaşım yatırımlarıyla parlayacak!

Tavşantepe Metro İstasyonu'nda Pendik'e yapılan yatırımların toplu açılışı gerçekleşti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki ulaşım yatırımlarından bahsetti.

Ankara'da şehir hastanelerine ulaşım için 700 milyon yatırım!

Başkan Melih Gökçek, Başkent’te açılacak olan şehir hastanelerine rahat ulaşım sağlanabilmesi için 700 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu için adım atılmalı!

Şehir Plancıları Odası Mersin İl Temsilcisi Yaser Gündüz, mülkiyeti TOKİ’de olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanın düzenlenmesi için yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

Diyarbakır'daki kaldırım yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim bölgelerinde kaldırım yapım, kent genelinde ise bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Stadyumu ulaşım Haberi

Diyarbakır Stadyumu ulaşım

Çökme riski nedeniyle seyirci kapasite oranı yüzde 70 oranında düşürülen Diyarbakır Atatürk Stadyumu, yeni yapılacak 33 bin kişilik kapasiteli stadyum karşılığında TOKİ'ye devredildi. 


Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü jeoloji mühendislerinin Atatürk Stadyumu'nda yaptıkları incelemede; yapısal dayanıklığının yetersiz olduğu ve tribünlerin çökme tehlikesi olduğunu rapor etti. 

Bunun üzerine 12 bin kapasiteli stadyum, yüzde 70'i düşürülerek 4 bin 600 seyirci kapasitesine indirildi. 

Diyarbakır'ın yeni stadyum ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) devreye girdi. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında mevcut stadyum, yeni yapılacak stadyum karşılığında TOKİ'ye devredildi. 


TOKİ, Kayapınar ilçesinde 33 bin kişilik stadyum için çalışmalara başlarken, Atatürk Stadyumu alanı içerisinde bulunan esnaflara işyerlerini tahliye etme uyarısı yapıldığı belirtildi. 


İLK KAZMA 2015'TE VURULACAK 

Yeni yapılacak stat kazı çalışmalarının 2015 yılı içerisinde başlayacağını...