28 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 



Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği tarafından Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi 374 Nolu Ada, 1 Nolu Parsel adresinde “240 Oda Kapasiteli Otel İşletmeciliği” projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Söz konusu proje ile ilgili olarak ÇED Sürecinin olumlu tamamlanması ve diğer izin çalışmalarının tamamlanması halinde otel inşaatı kapsamındaki çalışmalara başlanacaktır. Hali hazırda otel restorasyonu  kapsamındaki çalışmalar henüz başlanmadı. 240 odalık otel için belirlenen toplam alan 30 bin 925 metrekare olup, 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak. 

Planlanan otelin faaliyet amacı; il dışından gezi, turizm, eğlence, spor, iş, kongre vb. amaçlarla gelen insanların yeme, içme ve konaklama ihtiyacını sağlamak.

 Diyarbakır Sur a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL ye mal olacak!

Söz konusu proje kapsamında; Toplamda 240 Oda, 458 yatak; (52 Adet Tek Kişilik Oda), (160 Adet İki Kişilik Oda), (10 Adet Suit Oda), (15 Adet Aile Odası), (3 Adet Engelli Odası) olarak planlanmıştır. Ek olarak Kahvaltı Salonu, Lokanta/Restoran, Yazlık Tesis Yarı ve Tam Açık, Kongre Salonu, Toplantı salonları, Yüzme Havuzları, Spor Salonu, Türk Hamamı, Sauna, Spa Salonu, Lobi, Buz Paten Sahası, Teleskoplu gözlem evi, Bekleme Odası, Katlarda Kat Servis oda/Dolapları ve Araç Park yeri yer alacaktır

Projenin işletme aşamasında üç vardiya, günde 24 saat, ayda 25 gün ve yılda 12 ay olarak çalışılacak. Söz konusu proje alanı ile ilgili olarak, farklı bir firma tarafından 2010 yılında Okul Projesi kapsamında ÇED İzni alınmış, alınan bu izin kapsamında inşaat çalışmalarının tamamı yapılmıştır. Ancak daha sonraki yıllarda okulun hizmet ara vermesinden kaynaklı olarak uzunca bir süre proje alanındaki yapılar boş kalmıştır.

Daha sonra Otel Projesi gerçekleştirilmesi maksadıyla, proje sahibi firma tarafından, alan satın alınarak, alanın Otel Projesi gerçekleştirilmesi amacıyla değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır. Yine bu kapsamda; eklerde sunulan evraklarda da görüleceği üzere 2023 Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, alanın Turizm Alanına dönüştürülmesi ile ilgili olarak karar alınmıştır.

 Diyarbakır Sur a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL ye mal olacak!

DİYARBAKIR SUR'A YENİ OTEL! LOKASYON BİLGİSİ!

Yerleşim yeri olarak proje alanının; Güneybatı yönünde 0,33 km mesafede yerleşim yeri, Kuzeybatı yönünde 0,18 km yerleşim yeri ve 0,52 km mesafede Bahçeşehir Koleji ve Doğu yönünde yaklaşık 0,39 km mesafeden Dicle Nehri yer almakta.

Kayseri Melikgazi'ye 78 odalı yeni otel geliyor! 97 milyon TL'ye mal olacak!

İş Bankası'nın Marmaris'teki arsasına 199 odalı otel geliyor!


 


Geri Dön