Diyarbakır'da 200 milyon dolara tatil köyü yapılacak!
Hamzalar Tekstil, Diyarbakır'ın Çermik ilçesine yapacağı tatil köyü yatırımı ile 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Tatil köyüne yılda 100 bin ailenin gelmesi planlanıyor...
Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, "Bunun ilk etabının rakamı öz kaynaklarımızla yapıyoruz. 3 bin konutluk bir devre mülk projesi bu. Buraya yaklaşık 100 bin aile gelecek. Burada onun dışında bir AVM'miz olacak. 5 yıldızlı bir kongre otelimiz olacak." dedi.
Hamzalar Tekstil, kaplıcalarıyla ünlü Çermik'e beş yıldızlı termal tatil köyü kazandırıyor. 300 bin metrekare alana yapılacak köyde devre mülk, kaplıca, SPA merkezi, su parkı, çocuk eğlence merkezi, hayvanat bahçesi, alışveriş merkezi, sağlık merkezi, ibadethaneler (cami, sinagog, cemevi, kilise) ve beş yıldızlı kongre ve SPA oteli yer alacak. Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılması, bölge ve ülkeye önemli bir değer katacak. Tamamı 200 milyon dolar değerinde olan proje sayesinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Projenin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.
Hamzalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öner, yatırımla ilgili bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. 300 bin metrekare alanı olan bir termal proje yapacaklarını dile getiren Öner, projeyi Güneydoğu'nun en büyük yatırımı olarak değerlendirdi. Çözüm sürecinin yaşanmasıyla projenin daha da hız kazandığını dile getiren Öner, "Bunun ilk temelini şu an attık. Ağustosun sonunda da iş makinelerini sokuyoruz." dedi. Öner, ekim ayının ortasında resmi temel atma törenini gerçekleştireceklerini dile getirdi.
Projenin ilk etabının maliyetinin 20 milyon dolar olduğunu kaydeden Öner, projede toplam maliyetin 200 milyon dolar olacağını ifade etti. Öner, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun ilk etabının rakamı öz kaynaklarımızla yapıyoruz. 3 bin konutluk bir devre mülk projesi bu. Buraya yaklaşık 100 bin aile gelecek. Burada onun dışında bir AVM'miz olacak. 5 yıldızlı bir kongre otelimiz olacak. Bu bölgenin kongre otele de ihtiyacı var. Aqua parkımız olacak. Yüzme havuzlarımız olacak. Su sporlarımız olacak. Kanatlı hayvanat bahçemiz olacak. İnsanlar termal suyla tedavide uygulayacağız burada. Burası çok güzel doğal bir vadi. Lokasyon olarak çok güzel. Burada dairelerimizin her biri 5 kilometre çermik çayını görüyor. Çok şirin bir güneydoğu kasabası burası."
Yatırım kararını 2010 yılında aldıklarını söyleyen Öner, "Biz bu yatırımın ilk ayaklarını 2010 yılında yani burada ben arazi toplamaya başladığımda 2010 yılında ilk tapuyu aldım. 2010 yılında biz başlamıştık. Çözüm süreciyle birlikte hızlandık biz. Bu bölgenin, güneydoğunun çok bakir bir bölge olduğunu düşünüyorum. Hizmet ve turizm sektörüyle ilgili burada çok ciddi işler yapılabileceğini düşünüyorum. Çok yakın bir zamanda büyük sermayenin Güneydoğu'ya geleceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Çermik'in yatırım için uygun bir yer olduğunu belirten Öner, projenin yapılacağı alanla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Diyarbakır'a 80 kilometre uzak bir mesafe değil. İstanbul'da biz 5 saatlik yolda gidiyoruz bir hafta sonu tatili için. Çermik çok stratejik bir noktada. Urfa'ya 120 kilometre, Malatya'ya 160 kilometre, Elazığ'a 120 kilometre, Adıyaman'a da aynı uzaklıkta. En uzak mesafesi olan il bile yaklaşık 5 saatlik. Bir turizm yatırımı için bu mesafeler uzak mesafeler değil."
Proje bitiminde yaklaşık 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını dile getiren Öner, "Çermik'in suyu Ortaçağ'dan beri kullanılan değerli bir su. Yaklaşık yılda 150-200 bin kişinin geldiği burada zaten bir kaplıca var. Güneydoğu'da yaşayandan Adana'ya kadar bu coğrafyada yaşayan herkesin bir şekilde yolu mutlaka bizim kaplıcamıza düşmüştür. Bir şekilde gelmiştir. Bizim suyumuz zaten güneydoğuda markadır. Bunu tüketiciye anlatmamıza gerek yok. Biz kendimizi tüketiciye anlatacağız. Türkiye'nin en kaliteli suyu çermik suyu, mineral açısından." diye konuştu.
Sabah