02 / 05 / 2024

SRC Yapı Diyarbakır'da 5 milyon dolara küvvet üretim merkezi kuracak!

SRC Yapı Diyarbakır'da 5 milyon dolara küvvet üretim merkezi kuracak!

Barış süreci SRC Yapı'nın Doğu ve Güneydoğu'da satışlarını yüzde 100 arttırdı. Şirket, Diyarbakır'da 5 milyon dolara jakuzi, duş kabini ve küvet üretmek için tesis kuracak..



SRC Yapı, 30'un üzerinde ülkeye jakuzi, küvet ve duş sistemleri satıyor. Bu alanda sayılı üreticilerden olan SRC, şu günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yoğunlaştı.  Barış süreciyle birlikte umutların yeşerdiği bölgede başta Diyarbakır, Van, Hakkari gibi illerde jakuzi satışında yüzde 100 yaşanınca SRC Yapı'nın bölge ile ilgili planları da değişti. Bölgeye Tv üniteli, radyolu, telefonlu, DVD'li, ayak ve sırt masajı yapan lüks jakuziler satan şirket, Diyarbakır'da üretim yapmaya hazırlanıyor. 


Satışta ilk sırada SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, şu anda Türkiye'de en çok satış yaptıkları bölgenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu söyledi. Bölgede artan satışlar neticesinde özel ekip kurduklarını kaydeden Sürücü "Bölgeye iki günde bir mal yükleyip TIR gönderiyoruz. Aylık satışlarımız 4 bin 500 adeti buldu. Bölgenin Irak ve İran'a yakın olması sebebiyle de Diyarbakır'a bir montaj tesisi kurmayı düşünüyoruz. İlk etapta 50 kişinin çalışacağı 5 milyon dolarlık bir yatırım planlarımız var diye konuştu.



Bölge tüketicisinin özellikle İstanbul da çok talep görmeyen bu büyük ve kompak ürünleri tercih ettiğini söyleyen Sürücü, bu ürünlerin fiyatının 6 bin lira olduğunu vurguladı. Sürücü, "TV'li, masajlı bu kabinler en çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da satılıyor. Tunceli, Mardin, Hakkari, Bingöl gibi iller başı çekiyor" dedi. 

Günlük 1.500 adet üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük duş sistemleri ve küvet üreticisi olduklarını, Türkiye'de yapı marketler dahil 700 noktada ürünlerinin satıldığını kaydeden Sürücü, şöyle devam etti: Nepal'e de satıyor "2012 yılında 23 ülkeye ürün satarken, bugün bu sayı 30'a çıktığı ve yıl sonuna kadar da artacak. Bu ülkeler arasında Madagaskar, Nepal, Gana ve Kore gibi ülkeler var. 2013 yılında ciro hedefimizi 75 milyon lira olarak belirledik ve bu hedefimize uygun biçimde büyüyoruz." Gana Kralı'na da gönderdi ABDURRAHMAN Sürücü'nün verdiği bilgiye göre, global ekonomik krize neticesinde Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri başta olmak üzere farklı coğrafyalara yoğunlaşmış durumda. SRC Yapı, ekonomisi gelişmeye başlayan Gana'ya, Gana Kralı ile eski başbakana ürünlerinden gönderdi. 


Ekonomik gelişmeye paralel inşaat sektöründe de büyüme gösteren Gana'dan özellikle yeni lüks projelerde kullanılmak üzere çok yoğun küvet, kabin ve jakuzi talebi aldıklarını söyleyen Abdurrahman Sürücü, ilerleyen aylarda yüklü miktarda gönderimler yapacaklarını ifade etti. 


Jakuziyi halka biz indirdik! 

SRC Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, jakuzi fiyatlarını 4 bin liradan 799 liraya indirdiklerini anlattı. Kısa sürede seri üretime geçilmesi planlanan ve havluya gerek kalmadan kurulanmayı sağlayan bir duşakabin sistemleri olduğunu kaydeden Abdurrahman Sürücü, sözlerine şöyle devam etti: "Ürettiğimiz banyo kabinlerinde birçok aksesuar var. Bunların arasında televizyon, DVD, radyo, telefon, diyafon, buhar banyosu, ayak ve sırt masajı, ozon terapisi var. En ucuz ürünümüz 199 liraya duş teknesi ve kabini. En pahalı ürünümüz ise JakuziSpa sistemli 14 bin dolarlık ürün."


Vatan Gazetesi


Geri Dön