27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da olaylar nedeniyle okullar tatil edildi!

Diyarbakır'da olaylar nedeniyle okullar tatil edildi!

IŞİD karşıtı gösteriler nedeniyle Diyarbakır merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir,Bismil, Silvan ve Lice'de sokağa çıkma yasağı getirildi. Okullar da bir gün süreyle tatil edildi.



Diyarbakır, Batman, Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van'ın Erciş ve Siirt'in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 1 gün, Hakkari Üniversitesi 3 gün eğitim ve öğretime ara verildi.


Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldı.


Valilikten yapılan açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat: 22.00’den yarın saat: 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.


Sokağa çıkma yasağı kararının süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirileceği kaydeden açıklamada, ''Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir'' denildi.


Diyarbakır Valiliği gösterilerde 2 güvenlik görevlisinin yaralandığını, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar gördüğünü açıkladı.


Diyarbakır Valiliğince ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 günlük ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, alınan karar gereğince yarın ilk ve orta dereceli okullarla Halk Eğitim Merkezlerinin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.


Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı mevcut ortamda Diyarbakır genelinde sağduyuyu içermeyen bazı yasa dışı eylemlerin gerçekleştiği belirtildi.


Açıklamada, komşu ülkelerde yaşanan karışıklıklar neticesinde ortaya çıkan kaos ortamı nedeniyle, tarihsel bağın yanı sıra insani değerlerle kayıtsız kalmanın mümkün olmadığı bir sürecin yaşandığı vurgulandı.


Diyarbakır genelinde son 24 saatte meydana gelen olaylarda, 8 vatandaşın özel mülkü, 3 vatandaşın aracı, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın zarar gördüğü belirtilen açıklamada, 2 güvenlik görevlisinin de molotof ve taş atılması sonucu yaralandığı bildirildi. 


Çözüm süreciyle var olan huzur ve güven ortamının bu tür yasa dışı eylemlerle sekteye uğramasının hiçbir kesime yarar sağlamadığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:


"Kadim kültürlerin beşiği ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın, demokratik anlamda etrafa zarar vermeden taleplerinin dile getirilmesi gerekirken, aksi davranışların ilimiz huzur ve güven ortamına zarar vereceğinin ve ilimiz imajına olumsuz etki yaratacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın güvenliği açısından da bu tür yasa dışı eylemlere karşı gerekli işlemlerin yerine getirileceğinin bilinmesini, kamuoyunun dikkatine sunarız."



AA



Geri Dön