05 / 05 / 2024

Diyarbakır'da spor tesislerine 16.4 milyon TL yatırım!

Diyarbakır'da spor tesislerine 16.4 milyon TL yatırım!

Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kentte 16 milyon 490 bin lira tutarında ödenek ayrıldığını söyledi. 10 milyon 580 bin TL Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, 5 milyon 910 bin TL ise Milli Eğitim Bakanlığı'na harcanacak.



Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kentte 16 milyon 490 bin lira tutarında ödenek ayrıldığını söyledi. Aksoy, "Bu ödeneğin 10 milyon 580 bin lirası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislere, 5 milyon 910 bin lirasının ise Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okullardaki spor tesislerine harcanacak" dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı, il genelindeki spor tesislerinin onarımı için 16 milyon 490 bin lira ödenek tahsis etti. 


Vali Hüseyin Aksoy düzenlediği basın toplantısında, ilde yapımı tamamlanmış ama resmi açılışı yapılmamış 5 spor tesisinin maliyetinin 6 milyon 195 bin lira olduğunu söyledi. 

Diyarbakır'da yaklaşık 168 milyon liralık tutarında 7 büyük tesisin inşaatının devam ettiğini kaydeden Aksoy, Temmuz 2016'da tamamlanacak Diyarbakır Stadyumu'nun 144 milyon lira tutarında bir yatırım olduğunu kaydetti. 


Onarını için 16 milyonluk ödenek Aksoy, onarım ve bakım için ihtiyaç duyulan rakamın 16 milyon 490 bin lira olarak hesapladıkları ödeneğin 10 milyon 580 bin lirasının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde, 5 milyon 910 bin lirasının ise okulların spor salonlarının onarımında harcanacağını bildirdi. 


Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gençlerimizin terörle, uyuşturucuyla ve diğer suç türleriyle bir arada anılmasının ötesinde, gençlerimizin sporla, eğitimle ve bunların ortaya çıkaracağı başarılı sonuçlarla anılması hepimizin ortak hedefidir. Çözüm sürecinin ortaya çıkarttığı sinerjiyle gençlerimizin bu spor alanlarında kendilerine çok daha rahat bir ortam bulacaklarına inanıyoruz." Aksoy, Atatürk Stadı'nın TOKİ'ye devredildiğini hatırlatarak, bakanlıklar düzeyinde bir çalışma yapılmadığı takdirde mevcut durumla yeni stadyum tamamlana kadar hizmete açık kalacağını dile getirdi. 


Diyarbakır Haber Gazetesi


Geri Dön