28 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 



Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kolordu Kumandanlığı için Diyarbakır'da konakladığı Pamuk ve Seman Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış.

Akşam Gazetesi'nin 1937 yılındaki haberinde belediyenin köşkleri restore etmek amacıyla tadilatları yaptığı belirtiyor. İşte o haber:

Diyarıbekirde Atatürk köşkü

Büyük Önderin oturduğu köşk belediyece satın alınarak tamir ediliyor

Diyarbakır daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Büyük Önderin kolordu kumandanlığı sırasında Diyarbakır'da oturduğu Pamuk köşkü

Diyarbakır (Akşam ) - Diyarbakırlıların daima büyük bir iftiharla yadedeceği eski bir hatıra vardır ki o da Büyük Önderin kolordus ile bu taraflarda bulunduğu zamanlardır. Büyük Önderin o zaman ika- met ettikleri Pamuk ve Seman oğlu köşklerini olduğu gibi muhafaza etmek ve şerefli bir hatırayı canlandırmak her Diyarbakırlı için bir borç halini almıştır.

Halkın içten gelen bu arzusunu bilen belediye, bu köşkleri satın almış ve tamirine, bahçesinin tanzimine başlamıştır.

Bu köşkler o zamanki halini kaybetmeyecek bir şekilde tamir edilecektir. Köşkün önündeki büyük havuzun düşmüş olan bazı taşları yerine konularak tamir edilmiştir. Sair yerlerinin tamiri de müteahhidine ihale edilmiş olduğundan ilkbahar- da bütün tamirat bitecektir. Etrafındaki bahçe ve geniş erazinin de muntazaman tarh ve tanzimine başlanmıştır. 

AKŞAM GAZETESİ 1937

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!


Geri Dön