07 / 05 / 2024

Diyarbakır'daki konteyner kente 900 depremzede yerleştirildi!

Diyarbakır'daki konteyner kente 900 depremzede yerleştirildi!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da kurulumu tamamlanmış olan konteyner kente 900 afetzede yerleştirildi.



Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, konutları yıkılan veya ağır hasar görenler için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde yapılan konteyner kente peyderpey depremzedelerin yerleştirilme çalışmaları devam ediyor. Verilen detaylara göre, konteyner kentteki 215 konteynere 900 kişi yerleştirildi.

Diyarbakır daki konteyner kente 900 depremzede yerleştirildi!

Kabul işlemlerinden sonra kendilerine tahsis edilen konteynerlerde afetzedeler için kombi, ısıtıcı, elbise dolabı, ocak, yatak grubu, buzdolabı, hijyen seti, gıda kolisi gibi temel ihtiyaçlar yer alıyor.

Ayrıca alanda afetzedeler için çocuk oyun grubu, basketbol sahası, sağlık tesisi, psiko sosyal destek merkezi, sosyal market, mescit, çamaşırhane, çocuklar için ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı, kütüphane gibi alanlar da bulunuyor.


Geri Dön