06 / 05 / 2024

Diyarbakır'ın yapısal sorunlar masaya yatırılacak

Diyarbakır'ın yapısal sorunlar masaya yatırılacak

'Diyarbakır Kent Sempozyumu'nun programı, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu tarafından 24-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak



TMMOB Türk İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İdris Ekmen, kent sempozyumu için yaklaşık 6 aydır çalıştıklarını söyledi. Şehrin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulacağı sempozyumun Diyarbakır için çok önemli olduğunu vurgulayan Ekmen, bu çalışmayla alt ve üst yapıyla ilgili şehrin anayasası olabilecek somut bir çerçeve çizmek istediklerini belirtti.

Sempozyumun, 24 Nisan Cuma günü başlayıp 26 Nisan Pazar günü sona ereceğini dile getiren Ekmen, çalışmaların 7 oturum halinde yapılacağını anlattı. Diyarbakır'ın ve bölge illerinin yaşadığı kentleşmeye dair en önemli sorunun göç olduğunun da altını çizen Ekmen, şunları kaydetti: "Bugün çözüm bekleyen birçok sorunun kaynağı göç olmuştur. Bu nedenle sempozyumun ikinci gününde göç konusunu işleyeceğiz. Son gün ise belediye başkanlarımızla 'Kentimizi Tartışıyoruz Forumu'nu organize ettik. Bu forumda, kentin sorunlarını konunun ilgilileriyle tartışma imkanı bulacağız. Kentin sorun alanlarına ilgi duyan tüm kişi ve çevreleri sempozyumumuza bekliyoruz."

Sabah Emlak


Geri Dön