Diyor, Diyarbakır'ta dev tesis kuruyor!
Diyarbakır'daki Diyor Orman Ürünleri Entegre Fabrikası yaptığı ilave yatırım sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sektördeki en büyük tesisi oldu
Diyarbakır'daki Diyor Orman Ürünleri Entegre Fabrikası yaptığı ilave yatırım sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sektördeki en büyük tesisi oldu.
Diyarbakır'da girişimciler arsa bulamadığı için organize sanayi bölgesine yatırım yapmak için ilave alan oluşturulmasını beklerken, organize sanayi bölgesinde üretimdeki fabrikalar da kapasite artırmak için ek yatırımlar yapıyor. Diyor Orman Ürünleri Entegre Fabrikası da son bir yılda yaptığı yeni yatırımlar sayesinde hem üretim kapasitesini hem de istihdam ettiği işçi sayısını artırdı.
Diyor Orman Ürünleri Genel Müdürü Tolga Kurtuluş Aa muhabirine, Dimer Grup tarafından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mermer fabrikasına palet ve sandık üretmek için kurulan tesisin kısa sürede 10 bin metrekaresi kapalı toplam 30 bin metrekare alan üzerine kurulu ve kereste, panel mobilya ile kapı üretimi yapan entegre tesis haline dönüştüğünü söyledi.
10 milyon dolara mal olan fabrikada son dönemde yapılan ilave yatırımlar sayesinde istihdam edilen işçi sayısının 200'ü aştığını, tesisin tomruk işleme ile kapı ve panel mobilya olmak üzere 2 ana üretim tesisinden oluştuğunu kaydeden Kurtuluş, şöyle dedi:
"Son teknolojiye sahip makinelerle üretim yapıyoruz. Yılda 6 bin metreküp ağaç işleme kapasitesine ulaştık. Tesisimiz aylık 2 bin 500 mutfak, 5 bin banyo ve 15 bin kapı üretebilecek kapasiteye ulaştı. Yüzde yüz Diyarbakır sermayeliyiz. Ek yatırımlar sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin öncü firması haline geldik. Kapı üretim tesisi, bin metrekarelik dev cila hanesi ve otomatik boya makineleriyle yıllık 50 bin adet kapı üretebilecek düzeye getirildi. Bölgenin sektördeki en büyük kapasiteli tesisine sahip olduk. Tesisleşme bağlamında Türkiye'nin en büyük entegre orman ürünleri tesislerinden biri olduk. Fabrikada üretim için gereken iş gücü, makine, malzeme ve lojistik gibi kurumsal kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan ERP sistemini kullanıyoruz. İstihdamın yanı sıra Diyarbakır'da ürettim yaptığımız için bölgedeki tüketiciler, mutfak, kapı ve banyo ürünlerine yüzde 25 oranında daha ucuza sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra ilk yurt dışı satış noktamızı Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde açtık. Bu sayede ihracata başladık. Bir yılda Irak'a ihracatımız 3 milyon doları aştı. Şuanda Erbil'in yanı sıra Diyarbakır ve Mardin'de satış noktalarımız var. Önümüzdeki yıl İstanbul şubesini açacağız."
Kurtuluş, bölgedeki istihdama yaptıkları katkının yanı sıra girişimcilere örnek olmaya başladıklarını, başarılarını gören sektördeki diğer firmaların da Diyarbakır'da yatırım yapma kararı alarak uygulamaya koyduklarını ve Diyarbakır'da sanayileşmeye ve işsizliğin çözümüne katkı sundukları için çok mutlu olduklarını kaydetti.
Entegre tesiste ürettikleri modüler mutfak ve banyo ünülerini Artedecor, kapıları ise Artedoor markasıyla satışa sunduklarını ifade eden Kurtuluş, tüketicilerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti.