06 / 05 / 2024

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası AB'nin ülkeye yaptırım kararı alması sonrası yaşanan gelişmeler Avrupa'da enerji fiyatlarının artmasına neden oldu. Rusya, doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamış ancak AB ülkeleri buna yanaşmamıştı.



FİYATLAR 1300 DOLARI GEÇTİ

Avrupa'da yaklaşık yüzde 30 oranında artan gaz fiyatları, 27 Nisan'dan beri ilk kez 1300 doların üzerini gördü.

Siemens’in gaz kompresörlerinde yaşanan sorun nedeniyle Kuzey Akım-1 boru hattından verilen doğalgaz miktarını günde 167 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe düşüren Rus devlet enerji şirketi Gazprom, bir kompresörün daha durması nedeniyle günlük hacmin 67 milyon metreküpe azaltılacağını duyurmuştu.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, teknik sorunlar nedeniyle Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında kesintiyi “siyasi güdümlü” olarak nitelendirdi.

Robert Habeck, Rus gazının arz miktarının azalmasını “teknik” olarak haklı bir karar değil siyasi bir karar olduğu" izlenimine sahip olduğunu söyledi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön