05 / 05 / 2024

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?

Dün akşam saatlerinde EPDK ve BOTAŞ, elektriğe ve doğal gaza zam geldiğini duyurdu. Peki elektriğe ve doğal gaza ne kadar zam geldi? Elektrik ve doğal zammı ne zamandan itibaren geçerli olacak? İşte detaylar…



ELEKTRİKTE EYLÜL ZAMLARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konutlarda bugünden itibaren geçerli olacak olan elektrik tarifesine % 20 zam yapıldığını bildirdi.

EPDK'nın bildirmiş olduğu açıklama ile birlikte de korona virüs salgının etkilerinin dünya ekonomisinde etkisini devam ettirdiği sırada başlamış olan Rusya - Ukrayna Savaşı’nın, ilk olarak Avrupa ülkeleri olması ile birlikte tüm dünya enerji piyasalarını kapsama alanına sokacak şekilde çok ağır sonuçları beraberinde getirdiği de ifadeler arasında yer aldı.

‘Küresel enerji krizi’ adı ile de duyurulan bu süreç içerisinde bütün ham madde fiyatlarında olağanüstü çıkışlar yaşandığına vurgu yapılan bu açıklamada, mesken ve tarımsal faaliyetleri çin olan abone gruplarına % 20, kamu ve özel hizmetler grubu ile birlikte diğer aboneler grubu için % 30, sanayi abone sektörü için % 50 artış yapıldığı açıklandı.. Bu artış ile beraber ise 100 kilovatsaat elektrik tüketimi bulunan bir mesken abonesi için ödenecek tutarın da 173, 46 Türk Lirası olduğu ifadeleri yer aldı.

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?

Apple’ın bir numaralı telefonu iPhone 11 A101’de! Üstelik indirimli fiyata! Sakın kaçırmayın! 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Elektrik ve doğal gaza dev zam! Bugünden itibaren geçerli olacak! Elektrik ve doğal gaza ne kadar zam geldi?

Artık araba almak daha kolay hale geliyor! Bu haber okunmadan araba alınmaz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön