30 / 04 / 2024

Artık araba almak daha kolay hale geliyor! Bu haber okunmadan araba alınmaz

Artık araba almak daha kolay hale geliyor! Bu haber okunmadan araba alınmaz

Ticaret Bakanlığı'nın araç satışında almış olduğu tedbirler kapsamında otomobil piyasasına olumlu sonuçlar gelmeye başladı. İşte detaylar…



Ticaret Bakanlığı sıfır araç satışları konusu ile ilgili ağustos ayında bir kısıtlamaya gitmişti. Oto galerileri ve araç kiralama şirketlerini kapsayan ve araç satışında gerçekleşen haksız kazancın önüne geçmeye amaç haline getiren bu uygulama ise 15 Eylül 2022 gününden itibaren geçerli olacak.

Bir otomobilin satışı ilk tescil tarih günü ile birlikte 6 bin kilometre ve 6 ay geçmiş olma şartı ile gerçekleşecek.

"FİYATLAR % 10 - % 15 KADAR GERİLEDİ"

Piyasa fiyatları göz önüne alındığında ise söz konusu olan yeni uygulamanın duyurulması ile birlikte büyük bir düşüş gözler önüne seriliyor. Fiyatların ise olumlu bir şekilde oldukça düştüğünü dile getiren ve TRT Haber’e konuşan galeri sahibi olan Emrullah Şeker, “İnternet sitelerinde zaten bu stoklanan saklanan söz konusu otomobillerin, araç sayılarının arttığını görmüş olduk.  Bu ise gün yüzüne çıktı tabiri caiz ise otomobiller. Bu da tabi ki piyasada düşüşe neden oldu” şeklinde konuştu.

Galerici Atakan Üstün de yine aynı şekilde, “Fiyatlar net anlamda düşmeye başladı. Şu anda ise % 10 - % 15 kadar geriledi. Biz ise bu durumda otomobillerin gerçek fiyatlarını görmeye başladık” açıklamalarını yaptı.

Artık araba almak daha kolay hale geliyor! Bu haber okunmadan araba alınmaz


Geri Dön