Ekonomi

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu şartları nelerdir?

Doğal gaz yardım başvurusu, havaların soğumaya başlaması ile gündeme geldi. Peki Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu konuya dair bazı açıklamalarda bulundu

Doğal gaz yardım başvurusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu konuya dair bazı açıklamalarda bulundu. Peki Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu şartları nelerdir?

İşte doğal gaz yardımına dair merak edilen detaylar…

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR 2022?

Doğal gaz yardımına dair detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Doğal gaz Tüketim Desteği’nde 3 milyar TL’lik bir destek sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Yanık, “2022 yılı kış dönemi için destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza için yıllık 415 TL ile 1.150 TL arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarımızı 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde artırdık” dedi.

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programı başvuruları Eylül ayının ilk haftası itibariyle e-devlet üzerinden tekrardan almaya başladıklarını vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni başvuru döneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlarımıza da doğalgaz desteklerinden faydalanma olanağı veriyoruz” şeklinde konuştu.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca belirtilen 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuruda bulunabilirler. Bu bağlamda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza doğal gaz desteğimizi sunacağız” dedi.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için şu şartların yerine getirilmesi gerekmektedir;

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

VakıfBank market alışverişlerinde sepetleri dolduracak! VakıfBank’tan büyük kampanya!

TOKİ orta sınıf konut kampanyası nedir, ne demektir? TOKİ orta sınıf konut kampanyasına kimler başvurabilir?