27 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı almak isteyenler dikkat! İşte doğal gaz yardımı başvuru şartları…

Doğal gaz yardımı almak isteyenler dikkat! İşte doğal gaz yardımı başvuru şartları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaz yardımının bu hafta hesaplara aktarılacağının müjdesini verdi. Peki doğal gaz yardımına nasıl başvurulur? Doğal gaz yardımına kimler başvurabiliyor? İşte bütün detaylar…



Doğalgaz yardımı başvurusu, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında ön sıralarda yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada doğal gaz yardımının bu hafta ödeneceğinin müjdesini vermişti. Bu haberden sonra doğal gaz yardımına nasıl başvurulacağı ve kimlerin başvurabileceği araştırılmaya başlandı. Peki doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğal gaz yardımına kimler başvurabilir?

Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Doğalgaz desteği başvuruları, e-Devlet üzerinden alınıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ısınma giderlerindeki yükünü hafifleten desteğin miktarı artırılmıştı.

Doğal gaz yardımı almak isteyenler dikkat! İşte doğal gaz yardımı başvuru şartları…

Doğal gaz yardımına kimler başvurabilir?

Doğal Gaz yardımından yararlanmak isteyenlerin hanelerinde doğal gaz tesisatının olması ve doğal gaz aboneliklerinin bulunması gerekiyor.

Yardım başvurusunda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ilk aranan şartlardan biri.

Yardım başvurusu yapan vatandaşların yaşadığı il ve ilçede doğal gaz arzının olması ve ödenecek faturanın bir meskene ait olması gerekiyor.

Doğal gaz yardımı ne kadar?

Doğal gaz yardımının iki dönem halinde ödenmekte olup, yardım tutarı yıllık 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Doğalgaz yardımını hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan evlere vereceğiz.'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön