27 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı kaç ay verilecek? 2 bin 500 liralık yardım kimlere verilecek?

Doğal gaz yardımı kaç ay verilecek? 2 bin 500 liralık yardım kimlere verilecek?

Devlet tarafından yapılan ısınma yardımına geçen yıldan bu yana doğal gaz yardımı da eklendi. Peki doğal gaz yardımı kaç ay verilecek, doğal gaz yardımını kimler alabilecek? Bütün detaylar haberimizde…



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dünya genelinde bir  doğal gaz krizi yaşanmaya başladı. Bu küresel sıkıntının sonucu olarak da doğal gaz faturaları kabardı. Faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için devlet doğal gaz yardımı vermeye başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar doğal gaz yardımına başvurarak bu yardımdan faydalanabilir.

DOĞAL GAZ YARDIMI KAÇ AY VERİLİYOR?

Doğal gaz yardımı, 2022 yılının ekim ve kasım aylarında iki kez olmak kaydıyla verilecektir. Yani yapılacak yardımın miktarı yılda 2 kere vatandaşlara tahsis edilecek.  Bu yardım kampanyalarını duyan vatandaşlar da doğalgaz yardımı kaç ay devam edecek diye araştırıyor.

DOĞAL GAZ YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Doğal gaz yardımı başvuru şartları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlendi. Yapılacak olan bu yardıma dar gelirli vatandaşlar, Sosyal sağlık güvencesi bulunmayan kişiler, 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan kişiler, evlerinde kronik hasta olanlar, evinde yaşlı bakımı ile ilgilenen kişiler başvurabilecek.

DOĞAL GAZ YARDIMI NAKİT Mİ VERİLECEK?

Doğal gaz yardımına başvuru yapan vatandaşlar, doğalgaz yardımı nakit mi ödenecek sorusunun yanıtını arıyor. Beklenen cevap Bakan Derya Yanık’tan geldi.Doğal gaz yardımı nakit olarak tahsil edilmeyecek fakat her ay düzenli olarak doğal gaz faturanızı PTT şubelerinden yatırdığınızda, devletin sizler için belirlediği tutar faturalarınızdan düşecek. Yani vatandaşlar yardım kapsamında daha az doğal gaz faturası ödemiş olacak.


Geri Dön