21 / 05 / 2024

Doğalgaz abonelik ücretlerinde son dakika! Resmen açıklandı!

Doğalgaz abonelik ücretlerinde son dakika! Resmen açıklandı!

Her sene değişiklik gösteren doğalgaz abonelik ücreti vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 2022 doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılarıyla 2022 doğalgaz abonelik ücretleri...



DOĞALGAZ ABONELİK ÜCRETİ NEDİR?

Doğalgaz kullanımına başlanmadan önce yapılacak abonelik için ücret ödenmesi gerekiyor. 2022 yılı için belirlenen bu tutar, iki yüz metrekareyi geçmeyen alanı bulunan her mesken için standart aralıklardan oldu. En fazla iki yüz metrekare olan bir mesken için, 775 TL güvence tutarı ve yüzde on sekiz olacak düzeyde vergi ödenir. 200 metrekareyi aşan her mesken için ise, ek olan her bir yüz metrekareye 651 Türk Lirası ve yine yüzde 18 oranında vergi ödeniyor. Belirtilen miktarlar, 200 metrekareden küçük hanelerde 1.158 Türk Lirası+KDV ve damga vergisi toplamına; 200 metrekareden fazla olması durumunda da ek olarak 1.007 TL+KDV ve damga vergisi ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Doğalgaz abonelik ücretlerinde son dakika! Resmen açıklandı!

Belirtilen ödemeler, doğalgaz kullanımında abonelik yapılırken firmalara yapılan ödemeler. Aboneliğin iptal edilmesi durumunda, vergiler hariç olan bölümü yeniden vatandaşa ödenir.

Peki 2022 doğalgaz abonelik ücretleri ne kadar oldu? İşte ayrıntılarıyla 2022 doğalgaz abonelik ücretleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön