30 / 06 / 2024

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu açıklamasından sonra konutlarda kullanılan doğal gazın 25 m3'lük kısmının bir süre devlet tarafından karşılanmasına karar verilmişti.



Haziran ayında uygulamanın sona ermesi beklenirken Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, indirim sürecinin bir sene daha uzatılması için hazırladığı tasarıyı Meclis'e sunulduğu belirtildi.

haberler.com'da yer alan içeriğe göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karadeniz'de doğalgaz bulunduğu açıklamasının ardından bir yıllık fatura desteği de açıklanmıştı. Geçtiğimiz sene mayıs seçimleri arefesinde ilan edilen, doğalgaz faturalarında 25 m3'lük harcamanın devlet tarafından karşılanması uygulaması 31 Mayıs 2024'te sona eriyor. Haziran ayında indirimin son bulmasıyla birlikte doğal gaz faturaları 150 Türk Lirası artış ile beraber ödenecek.

1 YIL DAHA UZATILMASI MECLİS GÜNDEMİNDE YER ALIYOR

Vatandaşın cebini biraz da olsa rahatlatan bu uygulamanın da bitmesine günler kalmışken Muğla Milletvekili Cumhur Uzun hazırladığı tasarı ile 25 m3 doğalgaz fatura desteğinin 1 Mayıs 2025'e kadar uzatılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

İndirim tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Tasarının kabul edilmesi durumunda vatandaşların konutlarında kullandıkları doğal gazın 25 m3'lük kısmını bedava olacak şekilde kullanmaya devam edecek.

Verdiği doğal gaz önergesine ilişkin açıklama yapan Cumhur Uzun, doğal gazın süresinin bittiğini ancak aradan geçen bir yıllık zaman içinde Türkiye ekonomisinde bir iyileşme olmadığını ve vatandaşların geçim sıkıntısını daha da çok hissetmeye başladığını söyledi. Uzun, doğal gaz indiriminin açıklandığı zaman enflasyonun yüzde 43,68 iken Mart 2024 verilerine göre bile enflasyonun yüzde 68,50'ye ulaştığını hatırlattı. Cumhur Uzun doğal gaz indirimin uzatılmasının maliyetinin katlanılmayacak düzeyde olmadığını vurguladı.

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sayaçlarla ilgili yeni bir karar alındı. 81 ili kapsayan kararda elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarında önemli bir değişikliğe gidildi. 2025 tarihine kadar sayaçların değiştirilmesi zorunlu hale geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, sayaçların daha güvenli ve düzenli bir muayene süresi izlemesi hedefleniyor. Bakanlık, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek muayenesi yapılmış yeni sayaçlarla değiştirilmesini zorunlu hale getirdi.

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön