30 / 06 / 2024

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 81 ilde doğalgaz sayaçları tek tek söküleceğini duyurdu. Muayenesi yapılmış sayaçlar ile 2025 senesine kadar değiştirilmediği zaman 10 bin Türk Lirası para cezası olacak. Bu süreçte, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sayaçlarla ilgili yeni bir karar alındı. 81 ili kapsayan kararda elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarında önemli bir değişikliğe gidildi. 2025 tarihine kadar sayaçların değiştirilmesi zorunlu hale geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, sayaçların daha güvenli ve düzenli bir muayene süresi izlemesi hedefleniyor.

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan bu yeni yönetmelik, belirli tarihlerde sayaçlarını sökmeyen ve muayeneye tabi tutmayan vatandaşları ciddi para cezalarıyla karşı karşıya bırakacak.

UYGULAMA ZORUNLU OLDU

Bakanlık, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğalgaz sayaçlarının 2025 yılı sonuna kadar sökülerek muayenesi yapılmış yeni sayaçlarla değiştirilmesini zorunlu hale getirdi.

Yönetmelik doğrultusunda, sayaç muayeneleri Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcıların tercih ettiği yetkili servisler tarafından yapılacak ve bu hizmetler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Muayene sırasında, sayacın tip onayı yoksa veya tip onayını etkileyecek değişiklikler varsa muayene işlemi durdurulacak ve gerekli idari işlemler başlatılacak.

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

10 BİN TL PARA CEZASI VAR

1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülmüş veya bu dönemde son muayenesi yapılmış doğalgaz sayaçlarının kullanıcıları, 2025 yılına kadar sayaçlarını değiştirmeli ve il müdürlüklerine bildirimde bulunmalıdır. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen kullanıcılar, 10 bin TL'ye kadar para cezasıyla karşılaşacak. Öte yandan, eksik veya hatalı bildirim yapan kullanıcılar da idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Milyonlara kötü haber! Yarından itibaren faturalara yansıtılacak! 

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 


 


Geri Dön