27 / 04 / 2024

Doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ alacaklarını garantiye almak için talep edilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?



Doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?

Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ alacaklarını garantiye almak için talep edilen bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz abonelik işlemleri sırasında yeni abonelerin faturalarına 2 eşit taksite bölünerek yansıtılıyor. 


Söz konusu güvence bedeli, sıfır dairelerde 371,70 TL (315 TL+ KDV) olarak belirlenmiştir. 2012 yılı itibariyle bu bedel geçerlidir. İsim değişikliği ya da 2. el daireler için abonelik bedel 357 TL olarak hesaplanıyor. Peki, Doğalgaz güvence bedeli iade edilir mi? Doğalgaz güvence bedeli ne zaman iade edilir?


Doğalgaz güvence bedelini hangi durumlarda iade olarak alacaksınız?

Doğalgaz güvence bedelinin iadesi ile ilgili esaslar, İGDAŞ'ın resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


Mevcut bulunduğunuz adresten başka bir adrese taşınırken ilk abonelik işleminde ödediğiniz güvence bedelini geri alacaksınız. Yeni abonelik yaptırdığınızda bu bedel tekrar faturanıza yansıtılacaktır.


İsterseniz çıkacağınız evden güvence bedelini almadan yeni taşınacağınız eve nakil yaptırabilirsiniz. İade bedeli 315 TL + KDV olarak belirlenmiştir.


Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön