22 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Kimler doğalgaz desteği alacak?

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Kimler doğalgaz desteği alacak?

Doğalgaz desteğinin ne zaman verileceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Yardımdan yararlanmak isteyenler de doğalgaz desteğinin şartlarını araştırıyor. İşte detaylar!



DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz destek ödemelerine dair tarih verdi. Bakan Yanık açıklamasında, "Bir ısı haritası meydana getirdik. Bu haritaya göre 950 ile 2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemeler gerçekleşiyor. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsam büyüttük, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim ya da kasım gibi yapılacak" ifadelerinde bulundu. Bu bilgiler ışığında; Doğalgaz destek ödemeleri ekim veya kasım aylarında ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına geçecek.

KİMLER DOĞALGAZ DESTEĞİ ALACAK?

Doğalgaz yardımı başvuru şartlarının neler olduğu merak ediliyor. Bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede yaşayan, doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği programı içerisinde, yardım başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başladı. Başvuruların nasıl yapılacağını merak edip araştıranlar birçok kişiye de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamaları yanıt oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Doğalgaz desteğinden nasıl yararlanılacağını şöyle açıkladı; "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz, doğru bir şekilde doldurarak başvuruda bulunabilir. Bu bağlamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden yani yaşayan ve evinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız.”

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan kişiler alabilir. Yeni başvuru döneminde ev sahipleri ile kiracılar da doğalgaz desteğine faydalanabilir. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesi yapılacak.

TOKİ orta gelir grubu tarihi belli oldu mu? TOKİ orta gelir evleri ne zaman başlayacak?

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği yattı mı? 2023 mazot gübre desteği ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön