Ekonomi

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı nakit mı verilecek?

Doğalgaz yardımı hakkında vatandaşlar havaların soğuması ile birlikte sormaya başladılar. İşte sorulan sorular ve yanıtları!C

DOĞALGAZ YARDIM PARASINI PTT’DEN NASIL ALABİLİRİM?

Yardımdan yararlanacak olan kişiler, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapıp, adaylar kimliklerini doğruladıktan sonra başvurularını iletebilirler. Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır.

İşte doğalgaz yardımına dair merak edilen ayrıntılar…

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATAR?

Doğalgaz fatura yardımı ödemeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Kasım ayında başlayan başvurular sonrasında da ödeme tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz ay ikinci hafta ödenmeye başlayan doğalgaz tüketim yardımına dair bu ay da yine aynı tarihlerde başlayacağı düşünülüyor.

Kış dönemine dair başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarı ile alınmaya başladığını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL'lik destek verdik" şeklinde açıkladı.

DOĞALGAZ YARDIMI NAKİT MI VERİLECEK?

Doğalgaz yardımına dair AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, çalışanlarına 1000 TL'ye kadar doğalgaz ve elektrik desteği veren firmalara gelir vergisi ve sigorta primlerinde indirim yapılacağını açıkladı.

Doğalgaz ve elektrik desteği ile hem işverenler hem de çalışanlar rahatlığa ulaşmış olacak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 Temmuz 2023 yılında kadar elektrik ve doğalgaz yardımı yapan işverenler vergi indirimi yapılacaktır ve 1.000 TL'ye kadar yapılan yardımlar bu indirimin içinde yer alıyor.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMENİZ HAZIRDIR NE DEMEK?

Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara maddi destek amaçlı yardımlar dağıtılmıştır. E- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılmasından sonra kişinin başvurusu incelenip onaylandı ise, uygulamaya bir daha girildiğinde bildirim olarak kendisine ödemesinin hazır olduğu belirtilmektedir.

DOĞALGAZ YARDIMI HANGİ AYDA VERİLECEK?

Doğal gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında verilmeye başlanmıştı. Yardım tutarı, 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde yükseltilmişti. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapacak ve başvuru onaylandıktan hemen sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.