09 / 05 / 2024

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!



DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteği yapılıyor. Aile destek ödeme tarihleri, ocak ayının sona gelinmesi ile birlikte tekrardan gündemden düşmüyor. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi aralık ayında gerçekleşmişti. Bir sonraki doğal gaz ödemesi de şubat ayı içinde hesaplara yatırılacağı öngörülüyor.

ÇALIŞANLARA 1000 TL DOĞALGAZ VE ELEKTRİK YARDIMI!

7240 sayılı gelir vergisi kanunu ile bazı kanunların düzenlenmesi hakkında kanun resmi gazetede yayınlandı. Yayınlanan karara göre işveren her ay 1000 TL çalışanların hesabına elektrik ve doğalgaz yardımı gerçekleştirilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteğine başvuruda bulunmak isteyenler 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuruda bulunabilirler.

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Gıda yardımı başvurusu yapmak için çeşitli kurumlar vasıtasıyla bizzat başvuruda bulunabilirsiniz. Kızılay, Vakıflar Genel Müdürlüğü, bağlı olunan belediye, Sanko, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi pek çok fazla seçenek içerisinden dilediğinize başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlamanız durumunda düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımında bulunulacaktır.

ERZAK KOLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kuru gıda yardımı hizmetinden faydalanmak isteyen muhtaç kişiler, "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurduktan sonra Bölge Müdürlüklerine kişiler şahsen ya da posta yolu ile başvuru yapabilirler.

GIDA YARDIMI NEREDEN ALABİLİRİM?

3294 sayılı Kanuna göre ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca gıda yardımı yapılıyor.

Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Emeklilik ikramiyelerinde öyle bir oran verildi ki! Emekliler bu haberle bayram edecek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön