Ekonomi

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

Doğalgaz yardımı alan kişilerin merak edip araştırdığı bazı hususlar bulunuyor. Onlardan biri de “Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?” şeklinde sorulan sorular olmaktadır. İşte o yanıtlar!Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanılabilir

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına dair, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı bildirildi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanılabilir.

İşte diğer detaylar…

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMENİZ HAZIRDIR NE DEMEK?

Devlet, tarafından ihtiyacı olan kişilere maddi destek amaçlı yardımlar verilmektedir. E Devlet uygulaması üzerinden başvuru yapılmasından sonra kişinin başvurusu incelenip onaylanmış ise uygulamaya bir daha girildiğinde bildirim olarak kendisine ödemesinin hazır olduğu bildirilmektedir.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Doğalgaz destek ödemelerinin ekim ile asım aylarında ihtiyaç sahiplerine ödenmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz destek ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu; "Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950 - 2 bin 500 lira arasında bölüm bölüm ödemesi yapıyoruz.

Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı biraz daha genişlettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim veya kasım gibi yapılacak"

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımı, yeni başvuru döneminde ev sahipleri yanında kiracılar da doğalgaz desteğine alabilecek. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardımı yapılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden yani yaşayan ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açık bir şekilde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen yıl belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yanıt verdi. Bakan Yanık konu hakkında, bu yılda bu şartların aynı şekilde geçerli olacağını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık daha önceden yaptığı açıklamada, Doğalgaz Desteği başvuruların e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılacağını kaydederek, "Desteğimizden yararlanmak isteyenler, sistem üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurarak başvurular yapabilecektir" diye konuştu.

2022 TOKİ İstanbul’da nerede yapılacak?

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Bankkart’lılar Cumhuriyet Bayramı’nda da kazanıyor! Yok böyle bir kampanya!