05 / 05 / 2024

Doğan Hasol: Kapısında kimlik sorulan kimliksiz binalar yapıyoruz!

Doğan Hasol: Kapısında kimlik sorulan kimliksiz binalar yapıyoruz!

Konut Konferansı'nda konuşan Yapı Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, "Avrupanın en yüksek binasını yapıyoruz diye övünüyoruz ama Avrupa yüksek bina yapmıyor" dedi



Hasol, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Konut Konferans"nın açılışında konuştu. Doğan Hasol, İstanbulun azman kent haline geldiğini belirterek, İstanbul için akıllı projeler üretmek gerektiğini söyledi. Hasol, "Avrupanın en yüksek binasını yapıyoruz diye övünüyoruz ama Avrupa yüksek bina yapmıyor. İstanbul sur içi yarımadasının bugün karşı karşıya olduğu tehlikelere bakarsak ne durumda olduğumuzu görürüz" dedi.

Mimari eksikliğe bir de ideolojik yaklaşımların eklendiğine işaret eden Hasol, "Selçuklu ve Osmanlı mimarisine bakarız deniyor. Mimarlık ne zaman bunalıma düşerse dönüp geriye bakar. Eski sanatlara bakarak hiç bir şey üretemezsiniz. Mimarlıkta yeni şeyler söylemek esastır. Bugün maalesef girişinde kimlik sorulan ama kimliksiz yapılar üretiyoruz. Bu hiç iyi değil" diye konuştu.

Hasol, kentsel dönüşümde sosyal boyutun da mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Doğan Hasol, site adlarında İngilizceden kaçılınması ve Türkçenin itibar alınmasını isteyerek "Bunun için size yalvarıyorum" dedi.
AA


Geri Dön